Новини

 

Фотовиставка Віки Ясинської «Портрет солдата»

17.08.2017

До 4 вересня у Національному музеї Тараса Шевченка буде представлена виставка журналістки

Віки Ясинської «Портрет солдата».

Виставка представлена 40 фотопортретами бійців.

Фотографії носять напівдокументальний характер: портрети поєднані з цитатами воїнів, у яких відображені їхні думки, мотиви, переживання та військовий досвід.

«Портрет солдата»  – обличчя чоловіків, котрі добровольцями або за призовом брали участь у військових діях на сході України. Протягом трьох років автор записувала історії війни з вуст її учасників. «Портрет солдата» - фотографії, які знайомлять суспільство з людьми, що ризикували своїм життям, захищаючи нашу країну.

«Портрет – це обличчя, очі і навіть риси характеру, а от душа людини – її дії. Наші хлопці, захисники, – це люди, які саме своїми діями розкрили перед іншими свої душі. Я намагалася лише зафіксувати цих людей для історії і показати країні, який характер мають чоловіки, що називають і відчувають себе українцями. Усіх їх поєднує лише одна ідея – захищати свою землю та помститися за загиблих друзів», – говорить автор виставки, журналіст та фотограф Віка Ясинська.

З березня 2016 року виставка мандрує найбільшими містами України, а також рідними містечками та селами бійців - героїв виставки.

В Києві експозиція триватиме до 4 вересня у Національному Музеї Тараса Шевченка, за адресою: бульвар Тараса Шевченка, 12.

Режим роботи музею: вт, ср, чт, пт, сб, нд – з 10.00 до 17.30, пн – вихідний.

Організатор заходу: МБФ «Мистецький тил». Партнери заходу: Інтернет-портал Цензор.НЕТ, Театр-студія імпровізації «Чорний Квадрат», студія друку «Діагональ», Національний військово-історичний музей України.

 

 

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024