Новини

 

Наш Університет готує найсильніших математиків

10.08.2017

Про це сказав почесний президент Київської школи економіки(KSE) Тимофій Мілованов під час зустрічі з ректором КНУ Леонідом Губерським, що відбулася 10 серпня.

До діалогу щодо перспектив розвитку математичної освіти також долучились: академічний директор KSE Олеся Верченко, декан механіко-математичного факультету КНУ Михайло Городній та його заступник Оксана Безущак, директор центру комунікацій КНУ Олена Добржанська, керівник прес-центру Наталія Міщерська

Всі присутні високо оцінили перші результати спільної роботи та зазначили, що нова англомовна магістерська програма  з математичної економіки та економетрики MA in Mathematical Economics and Econometrics – тільки перший крок в напрямку стратегічного партнерства КНУ імені Тараса Шевченка та KSE.

Програма за якою співпрацюють  КНУ імені Тараса Шевченка, KSE та Університет Х’юстона (США) розпочинає підготовку студентів  з вересня 2017 року. За результатами вступної кампанії на програму зараховано 11 осіб. Студенти вивчатимуть економічні курси від KSE та математичні курси від механіко-математичного факультету КНУ імені Тараса Шевченка.  

Випускники програми отримають:

  • Магістерський диплом державного зразка з математичної економіки та економетрики КНУ імені Тараса Шевченка
  • Сертифікат KSE
  • Диплом магістра економіки Університету Х’юстона

 «Без  розвитку математики, фізики, хімії, біології – не буде прогресу», – зазначив Леонід Губерський.  Ректор також зауважив, що на природничі факультети в багатьох університетах, особливо на фізику і математику, не виконується набір за державним замовленням. «У нашому університеті такої проблеми немає. Проводиться велика профорієнтаційна робота, відкриваються нові  програми, дається якісна освіта. Наша спільна магістерська програма – найкращий доказ тому», – сказав він.

На думку Тимофія Мілованова світова  економіка і бізнес  рухаються в напрямку математизації: «Ми з вами маємо багато можливостей, щоб довести це. Тримати й підвищувати культуру і навіть моду на освіту – це наша спільна місія», – зауважив почесний президент KSE.

Декан Михайло Городній розповів, що нова спільна англомовна магістерська програма з математичної економіки та економетрики розроблена для студентів з математичною освітою. Вони вивчатимуть математику на поглибленому рівні, і, водночас, отримають навички її застосування для розв’язання економічних та управлінських завдань.

Базовою (випускаючою) кафедрою в спільному проекті обрано кафедру  теорії ймовірностей, статистики та актуарної математики КНУ. Це одна з провідних в Україні баз із підготовки фахівців найвищої кваліфікації за такими спеціальностями та спеціалізаціями, як «Статистика», «Комп’ютерна статистика та аналіз даних», «Актуарна та фінансова математика».

Всі учасники зустрічі переконані, що здобуті знання допоможуть студентам побудувати успішну кар’єру в бізнесі чи громадському секторі, або стати частиною міжнародної академічної спільноти, приєднавшись до PhD програм з економіки чи фінансів в США та Західній Європі.

Прес-центр 

 

 

 

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024