Новини

 

Підсумком засідання Підкомісії стало підписання міжуніверситетських угод

26.06.2017

23 червня у КНУ імені Тараса Шевченка відбулося засідання Підкомісії з питань співробітництва в галузі освіти між Україною та Китайської Народної Республіки.

Було  затверджено «План першочергових заходів щодо розвитку українсько-китайського співробітництва в галузі освіти на 2017-2019 роки».

За словами Міністра освіти і науки України Лілії Гриневич, основними  пунктами цього плану є вдосконалення договірно-правової бази освітнього співробітництва, обмін інформацією про проведення в Україні та КНР політики у сфері освіти, сприяння вивченню китайської мови в Україні і української в Китаї та розширення прямого співробітництва університетів.

Міністр освіти КНР Чен Баошенг зазначив, що з часу проведення останньої Підкомісії, що відбулася 5 років тому,  стосунки між університетами двох країн значно поглибилися. «Україна має наукові школи, що займають перші місця у світі, а університети КНР останнім часом добре проявляють себе у сфері інновацій. Поглиблення таких зв’язків буде взаємовигідним», - зазначив він.

У рамках Підкомісії відбулося урочисте підписання нових угод про співробітництво між низкою китайських та українських ВНЗ.

Київський національний університет імені Тараса Шевченка підписав п’ять нових угод з 4 університетами Китаю: Аньхойским університетом, Університетом Ланьчжоу, Чжецзянским педагогічним університетом і Нанкайским університетом.

Наступне засідання Підкомісії пройде в Пекіні у 2019 році. 

Прес-центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024