Новини

 

Провідні юристи обговорили проблеми викладання виборчого права

26.06.2017

22-23 червня на базі юридичного факультету КНУ з ініціативи кафедри конституційного права відбулася Міжнародна  наукова конференція «Сучасні проблеми виборчого права і методологія його викладання у вищих навчальних закладах України».

Організаторами конференції виступили КНУ імені Тараса Шевченка, Інститут виборчого права та Офіс Ради Європи в Україні. У конференції взяли участь відомі науковці з усіх регіонів України, народні депутати України, представники провідних інституцій громадянського суспільства, а також іноземні гості з Франції, Польщі та інших країн. 

З вітальним словом виступили ректор КНУ імені Тараса Шевченка академік Л. В. Губерський, перший заступник міністра освіти і науки України В. В. Ковтунець, президент Інституту виборчого права Ю. Б. Ключковський, декан юридичного факультету І. С. Гриценко,  заступник голови Офісу Ради Європи в Україні О. В. Литвиненко.

Було оголошено також привітання учасникам конференції від Голови Верховної Ради України Андрія Парубія.

На засіданні були обговорені проблемні питання щодо становлення основних засад виборчого права в Україні, сучасних проблем виборчого права та законодавства, запропоновані шляхи їх вирішення. 

Особливу увагу у своїх виступах учасники звернули на окремі аспекти викладання  навчальної дисципліни «Виборче право» увищих навчальних закладах Зокрема пан Бертран Сімон та пан Андрій Стець із  європейським досвідом викладання виборчого права висловили чимало слушних пропозицій.

Конференція дала можливість виробити рекомендації  щодо реформування виборчого законодавства України, єдиних методологічних підходів у викладанні виборчого права у ВНЗ України та для трансформації української виборчої практики на засадах європейського демократичного доробку.

ART-родзинкою заходу став сольний виступ фронтмена та засновника гурту «Тінь сонця» Сергія  Василюка. Крім того пан Василюк презентував учасникам конференції власну громадянську візію виборчої реформи в Україні.

Прес-центр

 

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024