Новини

 

У КНУ розпочався Форум ректорів ВНЗ України і Китаю

23.06.2017

23 червня у залі Вченої ради КНУ імені Тараса Шевченка відбулося офіційне відкриття Форуму ректорів українських і китайських вищих навчальних закладів.

Для участі у Форумі до Києва прибула представницька делегація, яку очолює міністр освіти КНР Чень Баошен. В її складі очільники вищих освітянських структур країни, керівники департаментів освіти, ректори провідних китайських університетів.

Вітальним словом Форум відкрив ректор КНУ імені Тараса Шевченка академік Леонід Губерський. Він, зокрема, наголосив: «Для Київського національного університету імені Тараса Шевченка велика честь, що Форум відбувається саме у його стінах. Символічно, що час проведення  Форуму співпав з  25-річчям встановлення дипломатичних  стосунків між Україною і Китайською Народною Республікою. Українські й китайські ВНЗ плідно співпрацюють. Впевнений, що після  проведення Форуму наше співробітництво буде ще активнішим».

З вітальними словами виступили Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич, Міністр освіти КНР Чень Баошен, Надзвичайний та Повноважний Посол КНР в Україні Ду Вей.

Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич у вітальній промові висловила задоволення від співпраці країн на освітянських теренах, а також сподівання на її інтенсивний подальший розвиток, імпульс якому і має надати Форум. Вона побажала його учасникам сил, енергії, креативних ідей і нових стратегічних освітніх проектів.

Вітаючи учасників Форуму, Міністр освіти КНР Чень Баошен зауважив, що десятки ВНЗ двох країн об’єднують міцні партнерські відносини. «Освітні двосторонні обміни починають займати нове помітне місце  у площині практичної співпраці між обома країнами. Поглиблювати співпрацю завдяки перетворенням  чудових перспектив в галузі освіти на реальність  –  це і є нашою спільною метою та завданням сьогоднішньої зустрічі», –  сказав він.

Успішного проведення Форуму побажав Надзвичайний та Повноважний Посол КНР в Україні Пан Ду Вей «Китайська освіта невпинно розвивається, українська також розширює простори. Наша платформа співробітництва досить міцна, але  глибина співробітництва  недостатня. Я хочу заохотити ректорів двох сторін, не зважаючи на будь-які перепони, на основі взаємовигідного співробітництва розширювати перспективи в галузі освіти», –  зазначив Пан Посол.

У другій половині дня у КНУ працюватиме представницька Підкомісія з питань співробітництва в галузі освіти, в роботі якої візьмуть участь українські та китайські освітяни.

Прес-центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024