Новини

 

Іноземні випускники КНУ відвідали Альма Матер

09.06.2017

Учасники Першого  Міжнародного форуму іноземних випускників ВНЗ України, що триває з 6 по 10 червня в Києві, відвідали КНУ імені Тараса Шевченка.

Учасниками форуму є делегати з 14 країн світу, а саме: Азербайджану, Бангладешу, Лівану, Палестини, Ізраїлю, Сирії, Гвінеї, Канади, Марокко, Йорданії, Єгипту, Узбекистану, Таджикистану та Китаю.

Для багатьох з них університет став рідним, з ним пов’язана пам’ять про кращі роки молодості, вони називають Україну своєю другою батьківщиною. Всі вони, по суті, стали її посланниками у світі, розповсюджувачами української культури і історії. У своїх країнах вони стали визнаними фахівцями, видатними діячами, вченими, політиками і всім цим завдячують  рідній Альма Матер.  Про це вони говорили на зустрічі з ректором КНУ  Леонідом Губерським, що відбулася 8 червня у Червоному корпусі.

Леонід Васильович тепло привітав колишніх вихованців, розповів про позитивні зміни, що відбулися в останні роки в його освітній і науковій діяльності, про визнання університету в міжнародних рейтингах,  про плани його розвитку на майбутнє.

Крім приємних спогадів гості говорили про своє бажання тісніше співпрацювати,  краще використовувати потенціал випускників у співробітництві з зарубіжними країнами в освітній, науково-технічній і культурній сферах. Вони запропонували ввести у практику подальшої роботи з випускниками організацію і проведення міжнародних форумів  на регулярній основі, як в Україні, так і за кордоном.

 У зустрічі взяв участь проректор КНУ з науково-педагогічної роботи  (міжнародні зв’язки) Петро Бех.

Прес-центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024