Новини

 

Підписано угоду про партнерство «Київ-Тулуза» для розвитку наукового співробітництва

09.06.2017

Заступник голови КМДА Микола Поворозник, Надзвичайний і Повноважний Посол Франції в Україні Ізабель Дюмон, ректор Київського національного університету імені Тараса Шевченка Леонід Губерський, представники Муніципалітету міста Тулуза та університету Тулузи ІІІ (Університет Поля Сабатьє) підписали угоду про партнерство «Київ-Тулуза» для розвитку наукового міжуніверситетського співробітництва.

«Наші міста поєднує довга історія побратимських зв’язків. Завтра виповнюється 42 роки з дня підписання Угоди про дружні зв’язки між нашими містами, а у 2020 році ми святкуватимемо 45 років побратимства і ця зустріч є гарною нагодою для напрацювання перспективних напрямків співробітництва», – сказав Микола Поворозник.

Він зауважив, що міська влада Києва розвиває міжнародну співпрацю в контексті інновацій та обміну науковим досвідом.

«Сьогоднішнє підписання Угоди про партнерство свідчить і про розвиток наукового співробітництва. Ми впевнені, що кооперація хіміків Київського національного університету імені Тараса Шевченка та Університету Поля Сабатьє, а також дослідницьких груп з інших наукових установ є суттєвим внеском в ідею побратимства між містами Києвом та Тулузою, яку ми надалі будемо підтримувати і розвивати», – підсумував заступник голови КМДА Микола Поворозник.

Першоджерело

Фото

 

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024