Новини

 

У КНУ обговорюють проблеми ефективного академічного середовища в Україні

01.06.2017

У Київському національному університеті імені Тараса Шевченка 1 червня 2017 року розпочалася  Міжнародна конференція «Науково-педагогічні інновації без інституційних реформ? Аналіз прорахунків і стратегічних викликів у створенні високоякісного українського університету».

Конференція відбувається уже третій рік поспіль з ініціативи Спілки дослідників вищої освіти України у партнерстві з сайтом «Освітні тренди».

До участі у заході були запрошені освітяни та науковці.

Конференцію відкрили кандидат економічних наук, доцент кафедри політичної економії КНЕУ імені Вадима Гетьмана Володимир Сацик, професор Університету Гонконгу Анатолій Олексієнко. Анатолій Олексієнко виступив із лекцією «Аналіз самоврядності та перспективи розвитку Спілки дослідників вищої освіти України: Quo Vadis?».

Робота цьогорічної конференції зосереджена на розгляді проблем розбудови ефективного академічного середовища в Україні та організаційних прорахунків у розвитку управлінської практики світового рівня. 

У ході семінару досліджуються головні недоліки у культивації в Україні високого рівня поваги до автономності, доброчесності, академічної свободи, інституційної звітності та прозорості університетської діяльності, довіри до викладача, ефективного самоуправління студентських організацій і творчого пошуку.

Окрема увага приділена питанням залежності інноваційного духу та досягнень вищого навчального закладу від рівня управлінської компетентності, відкритості університетської адміністрації до вільного обговорення назрілих проблем задля спільного їх вирішення, поваги до критики та альтернативної думки у вищій освіті. Аназуються загальні тренди десовєтизації освітніх процесів в Україні, зокрема оцінюється поточний стан і перспективи впровадження найкращих інституційних практик глобально-конкурентних університетів Заходу і Сходу.

 

 

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024