Новини

 

Оксана Забужко прочитала лекцію на філософському

30.05.2017

Останній раз відома українська письменниця Оксана Забужко відвідувала з лекцією свою альма-матер десять років тому, майже день-у-день – 17 травня 2007 року. Організаторам (СПФФ) у вирі підготовки заходу цей факт здався певним чином по-сентиментальному символічним.


Зустріч відбулася у Мистецькому салоні КНУ. Пані Оксана презентувала перевидання книги "Шевченків міф України. Спроба філософського аналізу".  У ній вона окреслила антагоністичну історію філософських студій Шевченка – вічного протистояння прихильників описувати спадщину Кобзаря “так же просто, як і сам [він] писав” і дослідників Шевченка, які звертаються до методології структуралізму і феноменології.


Пані Оксана торкнулася й виняткової міфогенетичності творів  Шевченка, і його яскравої персоналії, і того факту, що багато книжок про нього і про українську культуру XIX ст. загалом так ще й не написано. Одним словом, для запитань з аудиторії залишилося мало часу, хоча у гугл-формах тих запитань нам прийшла безліч. Сподіваємось, у наступну зустріч матимемо змогу почути відповідь на всі.

Прес-центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024