Новини

 

Пишаємося нашими миротворцями

29.05.2017

29 травня світова спільнота відзначає Міжнародний День миротворців.

Україна розглядає участь у міжнародній миротворчій діяльності як важливу складову своєї зовнішньої політики, що необхідна для підтримання міжнародного миру і безпеки,  виконання зобов’язань як держави — члена Організації Об’єднаних Націй та Організації з безпеки і співробітництва в Європі, поглиблення співробітництва у сфері безпеки з Європейським Союзом та Організацією Північноатлантичного договору.

Від початку 1992 року в міжнародних операціях із підтримання миру і безпеки взяло участь більше 42 000 українських військовослужбовців, з яких 54 загинуло. Наразі Збройні Сили України беруть участь у 9 міжнародних операціях із підтримання миру і безпеки у 7 країнах світу. Завдяки нашим миротворцям у багатьох країнах згасло полум’я війни.

У військовому інституті проходять службу і працюють багато тих, хто зробив свій вклад у вирішення поставлених завдань миротворчої діяльності  та захисту територіальної цілісності держави під час антитерористичної операції на Сході країни. Серед них полковник В. Лісовський. Його досвід миротворця в Грузії, Ефіопії, бойовий досвід АТО допомагають йому у навчанні та вихованні майбутніх офіцерів Збройних Сил України. Вміло використовує в службовій діяльності свій досвід, набутий в Іраку та під час боїв в АТО підполковник В. Антонюк. Досвід виховної роботи та морально-психологічного забезпечення, набутий під час миротворчої діяльності в Іраку, зі знанням справи впроваджує в начально-виховний процес із курсантами полковник С. Мотика.  Висвітлення в свій час ветеранами  військової служби полковниками запасу О. Клубань, В. Король подій в Югославії допомагають їм у проведенні занять із майбутніми  військовими  журналістами.  Активну участь в миротворчої діяльності  брали ветерани інституту полковник І. Ольховой в Анголі, полковник у відставці Є. Пузиня у Мозамбіку, підполковник у відставці О. Місяць у Єгипті,  підполковник у запасі О. Ларіонов у Югославії та багато інших. 

У своїй роботі у військово-патріотичному вихованні курсантів та студентів ветерани інституту враховують завдання миротворчої діяльності України, спрямовані на підтримання миру і безпеки, підвищення міжнародного авторитету України та забезпечення реалізації національних інтересів.

 

Голова Ради ветеранів Військового інституту

Київського національного університету імені Тараса Шевченка

учасник бойових дій полковник у відставці М. Дорохов

 

 

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024