Новини

 

У ВІКНУ обговорюють шляхи протидії інформаційній агресії РФ

23.05.2017

 

У Військовому інституті КНУ імені Тараса Шевченка розпочав роботу Міжнародний форум з кризовості комунікацій. Тема цього року «Контентно-потокові моделі як тактичні інструменти комунікаційно-контентної безпеки».

Це вже другий науково-практичний захід, що його проводить ВІКНУ з  даної тематики.

На форум надійшло 59 доповідей фахівців Міністерства оборони України та Генерального штабу Збройних Сил України, інших органів військового управління, вітчизняних та закордонних науковців і технологів з питань комунікаційно-контентної безпеки, керівників ЗМІ та журналістів, які висвітлюють діяльність сектора оборони і безпеки держави, представників культурно-мистецьких кіл та креативних індустрій з досвідом роботи в зоні АТО.

У своїй доповіді помічник Міністра оборони України, полковник Вікторія Кушнір зауважила, що Україна не програла інформаційну війну з Росією: «Зараз ми намагаємося максимально здійснювати протидію інформаційній агресії Кремля, застосовуючи різні методи, форми та стратегії комунікаційної діяльності. Опрацьовуються нові концепції, щодо забезпечення українського інформаційного простору, а також збільшується контент військових засобів масової інформації».

Вікторія Кушнір наголосила на важливій ролі військових ЗМІ у зоні проведенні АТО, особливо радіо Армія FМ, що покриває 80% території району проведення АТО, а також відзначила високий рівень підготовки військових журналістів у Військовому інституті.

Директор Центру інформації та документації НАТО в Україні Барбора Маронкова засвідчила підтримку з боку НАТО рішення Ради національної безпеки і оборони, затверджене указом Президента, згідно з яким в Україні заблоковано доступ до російських соціальних мереж. Вона підкреслила важливість не лише практичної складової, а й необхідність наукових досліджень у сфері комунікаційно-контентної безпеки.

На прогресивних кроках Міністерства оборони України в сфері комунікацій, що дають велику перевагу можливостей у подальших діях, зазначив у своєму виступі іноземний радник з питань стратегічних комунікацій при МО України та Генеральному штабі ЗСУ України Едвард Джонсон.

Тема форуму дуже багатогранна та важлива для безпеки нашої країни. Під час форуму учасники всебічно обговорюють системні прояви комунікаційно-контентних форматів агресії путінської Росії, проблеми практики комунікаційно-контентного спротиву агресії, креативну індустрію як вектор можливостей профілактики та нейтралізації системних проявів гібридного тероризму, а також практичні аспекти підготовки фахівців для інфомаційно-медійних структур оборонного відомства.

Прес-центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024