Новини

 

В ІМВ відсвяткували 20-річчя Центру інформації та документації НАТО

22.05.2017

19 травня 2017 року в Інституті міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка відбулося грандіозне дійство – захід «Побудова довіри та розуміння через громадську дипломатію: 20 років разом», присвячений 20-річчю заснування офіційного представництва НАТО в УкраїніЦентру інформації та документації НАТО

До початку святкування учасники та гості мали нагоду ознайомитися із фотовиставкою та інформаційними стендами, що були розташовані в холі ІМВ.

У відкритті заходу участь взяли Віце-прем’єр міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції  Іванна Климпуш-Цинцадзе, Директор Центру інформації та документації НАТО Барбора Маронкова, заступник помічника Генерального секретаря НАТО з питань громадської дипломатії Кармен Ромеро, Надзвичайний та Повноважний Посол Литовської Республіки в Україні Марюс Януконіс, проректор з науково-педагогічної роботи (міжнародні зв'язки) Петро Бех,  Директор Інституту міжнародних відносин Валерій Копійка, а також представники Міністерства оборони України, Міністерства інформаційної політики України, урядові і громадські організації, політичні діячі, науковці, курсанти та студенти КНУ.

Так, директор Центру інформації та документації НАТО Барбора Маронкова зазначила, що наразі багато досягнуто у співпраці з Україною, але попереду ще більше завдань та викликів.

У свою чергу, Віце-прем’єр міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе, своїм виступом розвінчала низку усталених міфів про НАТО, зокрема, вона зауважила, що той багатолітній міф, який нам насаджувався ще з часів Радянського союзу, що НАТО є агресивним військовим блоком, від якого варто чекати неприємних несподіванок, – цей міф для українців був розбитий РФ у 2014 році». Іванна Климпуш-Цинцадзе вкотре підкреслила, що «НАТО – це не виключно ракети, танки і солдати. НАТО – це про безпеку людини».

Окрім того, для присутніх коротке відео звернення підготувала і заступниця Генерального секретаря НАТО Роуз Готтемьоллер.

Своїми виступами офіційну частину завершили Надзвичайний та Повноважний Посол Литовської Республіки в Україні Марюс Януконіс і Програмний директор Фонду Маршалла Бруно Лете.

Опісля кожен присутній міг поставити свої запитання учасникам.

Далі на всіх гостей чекав запальний флешмоб за участю студентів Інституту міжнародних відносин, курсантів Військового інституту і школярів Artek.UA.

Підсумком заходу стало акцентування на важливості спільних зусиль у просуванні демократичних цінностей і розуміння колективної безпеки, вагомості колективних старань у питанні підвищення рівня інформованості в Україні про НАТО та співпрацю Україна-НАТО в майбутньому.

 

 

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024