Новини

 

День пам’яті та примирення відзначили в КНУ

11.05.2017

У ці травневі дні в КНУ імені Тараса Шевченка відзначали 72-у річницю перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Напередодні кожен ветеран отримав святкове привітання від ректорату, профкому, Ради ветеранів та Студпарламенту Університету. Сердечно вітали своїх наставників  на факультетах та в інститутах, відвідували вдома тих, хто не зміг долучитись до спільних заходів.

У День пам’яті та примирення 8 травня представники університетської громадськості – ветерани війни, учасники бойових дій Тамара Зарицька та Юхим Осічнюк, проректори Володимир Бугров та Петро Бех, голова профкому Володимир Цвих, співробітники й студенти Університету поклали квіти до Пам’ятного знаку викладачам і студентам, полеглим на фронтах Другої світової. На честь героїчного подвигу захисників Вітчизни, що вічно житиме в пам’яті поколінь, курсанти Військового інституту КНУ несли біля знаку їхнього вшанування почесну варту.

Під час зустрічі з ветеранами 10 травня ректор Університету Леонід Губерський привітав усіх ветеранів Другої світової війни, побажав їм довгих років життя, міцного здоров’я, злагоди та Миру.

Учасник бойових дій полковник Павло Папушин висловив загальне бажання вшанувати пам’ять загиблих хвилиною мовчання. Ветерани пригадували обірвану війною юність, роки відбудови Університету та висловлювали впевненість у тому, що нинішнє покоління достойно продовжує традиції попередніх.

Студенти підготували ветеранам особливий подарунок – святковий концерт за участю вокальної студії юридичного факультету та студії академічного вокалу КНУ народної артистки України Євдокії Колесник.

Дуже мало залишилося тих, кому ми засвідчуємо найглибшу повагу за те, що боронили нашу землю від нацистських загарбників. Наслідуючи їхній приклад, ми маємо спільними зусиллями відстояти цілісність України й сьогодні.

Секретар Ради ветеранів Університету Вікторія Недзельська

Прес-центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024