Новини

 

Військові психологи та фінансисти підвищили кваліфікацію

10.05.2017

У Військовому інституті КНУ імені Тараса Шевченка завершилися трьохмісячні курси перепідготовки та підвищення кваліфікації офіцерів запасу та військовослужбовців сержантського (старшинського) складу структур інформаційно-медійного, фінансового та морально-психологічного забезпечення частин і підрозділів Збройних Сил та Міністерства оборониУкраїни.

«Бійці інформаційного фронту» - військові журналісти та прес-офіцери військово-спеціальну підготовку опановували на кафедрі військової журналістики військового гуманітарно-лінгвістичного факультету. Кафедру репрезентували чудові фахівці-практики, яких об’єднує мета створення потужної системи комунікаційно-контентної безпеки в державі. Це міцна команда креативно мислячих науковців і освітян, які мають за плечима багатющий досвід практичної діяльності у тих сферах, про функціонування яких вони охоче розповідають слухачам курсів.

Про принципи побудови Доктрини інформаційної безпеки України слухачам курсів розповів один із її розробників заступник міністра інформаційної політики України Дмитро Золотухін. Під час проведення майстер-класу у ВІКНУ він наголосив: "Інформаційна стратегія держави має бути побудована таким чином, щоб не рефлексувати хаотично на вкиди противника, а навчити кожного члена суспільства адекватно і ефективно відбивати інформаційні атаки ворога. Суспільство має функціонувати як імуна система організму: завжди напоготові, завжди з потужним арсеналом протидії ворожим "вірусам".

До проведення занять з військовими психологами окрім науково-педагогічних працівників кафедри військової педагогіки та психології, наукових працівників Військового інституту та факультету психології Університету були запрошені фахівці в галузі психології різних наукових установ та громадських організацій. Значна частиназанять проводилася методом групових вправ та тренінгів.

Військові фінансисти опановували фінансове господарство військової частини та нові стандарти бухгалтерського обліку на кафедрі фінансового забезпечення військ факультету фінансів і права. До проведення занять долучалися фахівці Департаменту фінансів Міністерства оборони України.

Для всіх слухачів курсів був виділений час  для тренінгових навчань з тактичноїмедицини. Їх провели інструктори 44 Навчального центру.

По закінченні курсів слухачі-офіцери отримали свідоцтва про закінчення курсів державного зразка з логотипом Київського національного університету імені Тараса Шевченка, а сержанти були призначені на посади офіцерського складу з присвоєнням первинногоофіцерського звання "молодший лейтенант".

Прес-центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024