Новини

 

Всесвітній день книги та авторського права в Інституті журналістики

28.04.2017

Вважаєте, дослідження авторського права – це сухі документи та заплутані справи, унормовані в законах та підзаконних актах? Тоді ви не були 24 квітня в Інституті журналістики на заході, присвяченому Всесвітньому дню книги та авторського права!

Директор Інституту журналістики Володимир Різун підтримує студентський «Рух проти медіапіратства»

Святкування цієї дати вже стало доброю традицією. Майбутні медійники  підійшли до популяризації проблеми дотримання прав авторів творчо та небанально. Ще два роки назад студенти Інституту журналістики разом із Науково-дослідним інститутом Інтелектуальної власності започаткували освітній проект «Копірайт грамотність», який став платформою для об’єднання однодумців на базі створеного інтернет-порталу (copyright-literacy.org.ua).

Тема цьогорічного заходу: «Медіапіратство в Україні: шляхи успішної боротьби». До зустрічі долучилися представники телеканалів та мережі українських кінотеатрів, які поділилися власним досвідом боротьби з медіапіратством та провели майстер-клас «Як  створити  якісний ефірний продукт з дотриманням норм законодавства».

Оксана Остапко: «Творити якісний медійний продукт та дотримуватись законодавства не важко»

Привертали увагу молоді до проблеми інтелектуального піратства не тільки серйозними форматами, а й розважальними заходами. Хол Інституту був заповнений музикою та позитивним настроєм. Команда організаторів підготувала тематичні фотозони, інтелектуальну  вікторину та смачні кекси в подарунок.

Кожен із гостей міг відчути себе піратом на безлюдному острові або персонажем з відомих фільмів. Гасло фотосесії: «Якщо пірат, то лише на фото».

Фінальним етапом заходу став закритий антипіратський показ конкурсних робіт студентів ІЖ, у якому також взяли участь студенти з інших університетів. Креативна подача та цікаве тлумачення різних аспектів авторського права у роботах були своєрідним меседжем – користуйтеся легальним контентом і поважайте права авторів. Наостанок визначили переможців конкурсу відеосюжетів  – вони отримали квитки до кінотеатру.

Вітаємо переможців конкурсу!

Перше місце ­– Анна Згама та Роксолана Галета (авторська відео-пісня «Досвід гіркий»;

Друге місце – Тимофій ­Сторожук, Анна Михайлюк (мультфільм «Лісовий реп»);

Третє місце – Дар’я Левковська, Ігор Осовик, Анастасія Сидоренко, Анна Тарасова (філософська робота «Купуй, слухай, смакуй!»).

Організатори висловлюють подяку квест-руму «Zigraymo», кінотеатру «Київська Русь» та Міжнародній організації по боротьбі зі злочинністю «Центр» за надані призи.  

Фото Єлізавети Акулової та Анастасії Кравченко, художник фотозони – Дар’я Налєсна

Прес-центр

 

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024