Новини

 

У ВІКНУ вшанували героїв-ліквідаторів ЧАЕС

27.04.2017

У день Чорнобильської трагедії за ініціативою  керівництва інституту та ветеранської організації офіцери, курсанти,  ветерани і працівники зібралися, щоб вшанувати ліквідаторів страшної аварії на Чорнобильській  АЕС та віддати належну шану людям, які, не шкодуючи свого життя і здоров’я, подолали наслідки найбільшої у світі техногенно-екологічної катастрофи.

Ніхто не ставить під сумнів, що в матеріальному плані для вирішення чорнобильської проблеми державою були вкладені колосальні кошти, задіяні величезні ресурси, привернуто увагу світової і вітчизняної громадськості. Але найголовнішим ресурсом в ліквідації будь-якої трагедії залишаються люди. На жаль, багато самовідданих людей, нехтуючи власним здоров’ям та життям, рятували мешканців забруднених територій і не дожили до цього дня. Учасники зустрічі  вшанували їхню пам’ять хвилиною мовчання.

Нині у Військовому інституті працюють 12 учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС: О. АБРАМЯН,  В. ВОРОНКОВ, Н. ГРИГОЛІНСЬКА, М. ДМИТРЕНКО,  О. КЛУБАНЬ, В. ЛІПУНОВ,  В. ПАСТУХ,  В. САВЕНКО, Р. САПОЖНІКОВ, В. ТОМАШЕНКО,   Л. ЯВОРСЬКИЙ, О. ПАЦКАН.

Задля життя на землі, спільними зусиллями вони здолати тяжкі наслідки Чорнобильської катастрофи, щоб подібного не сталося у майбутньому.

Наказом начальника Військового інституту всі вони були заохочені.

Від ректора Київського національного університету імені Тараса Шевченка  їм було вручено грамоти.

Своїми спогадами про ту страшну катастрофу  поділилися  полковники у відставці О. АБРАМЯН, В. ВОРОНКОВ.   Військовий журналіст  В. ВОРОНКОВ презентував  книгу «Чорнобиль. Довге і болісне відлуння».

Прозвучав вірш Світлани Йовенко «…йдуть колони, колони…»  про тих, хто назавжди покидали рідну домівку та були евакуйовані з зони забруднення.

Присутніх на зустрічі  привітала піснею «Лелека на даху» курсант К. Біленко.  Учасники зустрічі мали можливість познайомитися з виставкою літератури та періодичними виданнями про минули події в Чорнобилі.

У цей Міжнародний день пам’яті жертв радіаційних аварій і катастроф, ми у глибокій скорботі низько схиляємо голови й вшановуємо світлий образ тих, хто не вагаючись, ступив у атомне пекло і собою закрив нас від найстрашнішого та врятував Землю.

Голова Ради ветеранів ВІКНУ

полковник у відставці  М. С. Дорохов

Прес-центр

 

 

 

 

 

 

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024