Новини

 

Вечір німецької музики у Мистецькому салоні

27.04.2017

«Шедеври німецької музики» звучали 26 ківтня в Мистецькому салоні КНУ. Концерт відбувся за участю відомого диригента Сільвіо Вілера та заснованого ним симфонічного оркестру «Золоті ворота Києва», в рамках швейцарсько-українського проекту та за підтримки Українського радіо.

Ведуча Українського радіо Надія Радкевич, відкриваючи захід зазначила, що «Концерт Шедеври німецької музики»  –  один із створених маестро Сильвіо Вілером концертів циклу «Музика народів Європи». Ідея диригента – знайомити слухачів  із маловідомими творами європейських композиторів у поєднанні з більш популярною музикою.

Концерт Сільвіо Вілера відбувся у Міжнародний день пам’яті Чорнобиля.  Свій виступ маестро розпочав  твором Пауля Хіндеміта «Траурна музика»  для альта з оркестром – на знак вшанування загиблих ліквідаторів Чорнобильської трагедії та усіх, хто постраждав від цього лиха.

Наступними прозвучали композиції: Увертюра до опери «Вільний стрілець» Карла Марії Вебера, Романс для скрипки з оркестром фа мажор № 2 ор. 50 Людвіга ван Бетховена, Перша «Весняна» симфонія Роберта Шумана.

Окрім юних поціновувачів творчості Сільвіо Вілера  – студентів,  на концерті були присутні представники Посольства Швейцарії в Україні, ректор КНУ Леонід Губерський, проректори університету Володимир Бугров, Петро Бех, директори інститутів, декани факультетів.

Організатори концерту вислови вдячіть керівництву Шевченкового університету і дирекції Мистецього салону за прекрасну залу та за тепле ставлення до музикантів і диригента Сільвіо Вілера, яких єднає велика любов до музики.

Прес-центр

 

 

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024