Новини

 

Курсанти ВІКНУ вибороли 5 нагород на Чемпіонаті ЗС України

26.04.2017

24 квітня у Військовому інституті Київського національного університету імені Тараса Шевченка відбулося нагородження курсантів, які здобули 5 нагород у особистому заліку  та посіли 3 місце на чемпіонаті Збройних Сил України з рукопашного бою.

У чемпіонаті на кубок імені командира 1-го аеромобільно-десантного батальйону 95-ї окремої аеромобільної бригади ПДВ ЗС України полковника Тараса Сенюка змагалися понад 100 військовослужбовців різних родів і військ, а також курсанти ВВНЗ.

У особистому заліку курсанти ВІКНУ показали такі результати: солдат Олег Стадник – І місце у ваговій категорії до 80 кг; сержант Микола Соя – ІІІ  місце у ваговій категорії до 70 кг; солдат Костянтин Кириченко – ІІІ  місце у ваговій категорії до 75 кг; молодший сержант Микита Антонов – ІІІ  місце у ваговій категорії до 80 кг; солдат Михайло Ухорський – ІІІ місце у ваговій категорії до 90 кг.

Солдат Олег Стадник також виборов ІІ місце серед родів, видів військ та вищих військово-навчальних закладів Збройних Сил України з рукопашного бою та нагороджений почесним нагрудним знаком начальника Генерального штабу – Головнокомандувача Збройних Сил України «За досягнення у військовій службі ІІ ступеня».

Довідка. Після закінчення Одеського інституту сухопутних військ із золотою медаллю Тарас Сенюк продовжив службу в 95-й окремій аеромобільній бригаді ПДВ. Пройшов шлях від командира взводу до командира батальйону. Він завжди був попереду, надихаючи власним прикладом інших.

3 червня 2014 року героїчно загинув під Слов’янськом. Командир не ховався за спинами солдатів і першим прийняв смертельний удар, віддав своє життя за незалежність України.

Загибель Тараса Сенюка — непоправна втрата не лише для рідних і близьких, а й для Збройних Сил України. Офіцер був самовідданим професіоналом  своєї справи, брав участь у миротворчих операціях в Іраку та Косово.

"За виняткову мужність і героїзм, виявлені у захисті територіальної цілісності і незалежності України, жертовне служіння Українському народові постановляю: присвоїти звання Герой України з удостоєнням ордена"Золота Зірка" Сенюку Тарасу Михайловичу — полковнику (посмертно), — йдеться в Указі Президента України Петра Порошенка № 546/2014 «Про присвоєння Т.Сенюку звання Герой України» від 20 червня 2014 року.

У наших серцях командир 1-го аеромобільно-десантного батальйону 95 окремої аеромобільної бригади ПДВ полковник Сенюк Тарас Михайлович залишився навічно!

Климченко Катерина, курсант ВІКНУ

Прес-центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024