Новини

 

«Зелений» бізнес – життя заради майбутнього

21.04.2017

На економічному факультеті Київського національного університету імені Тараса Шевченка 12–13 квітня 2017 р. пройшла V Міжнародна науково-практична конференція «Зелений бізнес: життя заради майбутнього».

Конференція, організована українсько-німецькою кафедрою екологічного менеджменту та підприємництва за підтримки Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ) GmbH, була присвячена актуальним проблемам розвитку «зеленої» економіки і напрямам їх вирішення.

Ідеї «озеленення» економіки, гармонізації інтересів влади, бізнесу та громадськості заради збереження навколишнього природнього середовища, життя та здоров’я населення об’єднали у науковій дискусії провідних науковців, представників бізнес-структур та молодих дослідників з України, Німеччини, Польщі, Іраку та Казахстану.

Учасників ювілейної конференції привітали: Анжела Ігнатюк, д. е. н., професор, заступник декана з наукової роботи економічного факультету; Дітер Фрік, менеджер проекту програми підтримки екологічної модернізації української економіки Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ) GmbH; Томас Штюмер, комерційний директор дочірнього підприємства із 100% іноземною інвестицією «Сіменс Україна».

Робота конференції розпочалася із виступу завідувача українсько-німецької кафедри екологічного менеджменту та підприємництва КНУ імені Тараса Шевченка, д. е. н., професора Галини Купалової. Науковець наголосила на необхідності вивчення та вирішення нормативно-методичних аспектів підготовки фахівців із «зеленого бізнесу» та поділилася досвідом підготовки таких кадрів на кафедрі.

Жваве обговорення та дискусію викликала доповідь гостьового професора українсько-німецької кафедри екологічного менеджменту та підприємництва КНУ імені Тараса Шевченка із Німеччини, доктора, професора Вільфріда Нойманна, присвячена проблемам еколого-економічного моделювання та його застосуванню для сталого розвитку економіки. Вчений звернув увагу на прикладний характер своїх досліджень та апробацію отриманих результатів у викладанні дисциплін на економічному факультеті.

На пленарному засіданні розглядалися актуальні питання, присвячені методично-інформаційному забезпеченню статико-аналітичних досліджень соціально відповідального бізнесу, організації обліку, моніторингу та аудиту екологічної діяльності підприємств, розвитку та управлінню екологічним підприємництвом, торгівлею, логістикою. Зацікавив учасників досвід впровадження зелених технологій, що презентували представники компанії «Сіменс Україна»: комерційний директор Томас Штюмер та директор департаменту виробництва енергії та сервісу турбокомпресорного обладнання Олексій Балаба.

Другий день конференції був присвячений виступам та нагородженню переможців творчого наукового конкурсу серед учнів 10–11 класів загальноосвітніх навчальних закладів м. Києва та Київської області  «Молодь Київщини за «зелену» економіку».

Враховуючи великий інтерес до проблем, що піднімалися на конференції, організатори закликали учасників конференції продовжувати й надалі працювати в цьому напрямі задля подальшого зближення науки, освіти і практики ведення «зеленого» бізнесу, а також забезпечення належних умов для життя теперішнього покоління та без нанесення шкоди прийдешнім поколінням.

Завідувач українсько-німецької кафедри

екологічного менеджменту та підприємництва,

д. е. н., професор Галина Купалова

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024