Новини

 

Студентам ІЖ запропонували спробувати перо у фронтовій тематиці

18.04.2017

13 квітня в Інституті журналістики відбувся інструктаж студентів, які в травні виїжджають на навчальну практику. На цю зустріч були запрошені представники цивільних та військових ЗМІ, а також прес-офіцер 72 ОМБр Олена Мокренчук, яка навчається на курсах підвищення кваліфікації військових журналістів у Військовому інституті.

Майбутнім працівникам ЗМІ запропонували пробу сил і пера у військовій журналістиці, реалізацію задумів через висвітлення фронтової тематики, показ трансформації особистості  в умовах військової агресії, пошук форм інформації в тематиці про патріотизм та любов до свого народу на прикладі конкретних людських доль.

Зустріч, у якій взяли участь також представник дитячого продюсерського Центру Людмила Рябухіна та викладачі інших кафедр інституту, пройшла живо і зацікавлено. Кілька студентів зізналися, що військова тематика їх дуже цікавить і заявили про своє бажання проходити журналістську практику на базі воюючого військового підрозділу, зокрема славетної 72 ОМБр. Звичайно не на передовій, але з можливістю поспілкуватися зі справжніми Героями, які безпосередньо брали участь у бойових діях та у відомих операціях цієї війни.

Сподіваємося, що  така співпраця буде корисна як студентам Інституту журналістики, так і військовослужбовцям в зоні бойових дій і ЗСУ в цілому. Вона дасть можливість познайомити цивільних журналістів з особливостями військових умов, атмосфери солдатського побуту на передовій, надати їм цікаві теми для журналістських матеріалів. А головне - показати суспільству українську Армію такою, як вона є і навчитися пишатися нею, бачити позитивні зміни, що відбулися в ній за цей час.

Олена Мокренчук, військовий журналіст,

слухач журналістських офіцерських курсів ВІКНУ

Прес-центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024