Новини

 

Майстер-клас Юрія Чернова з аналізу почерку

13.04.2017

10-12 квітня 2017 року факультет психології відвідав Юрій  Чернов кандидат технічних наук, директор з науки Інституту дослідження почерку (Цюріх, Швейцарія).

Він член швейцарської графологічної асоціації, американської психометричної асоціації та мюнхенської асоціації динамічної графології, автор кількох книг і численних публікацій з моделювання та комп'ютерного аналізу почерку.

Юрій Чернов прочитав серію лекцій та провів воркшопи на тему «Аналіз почерку як проективний метод психологічної оцінки особистості» для студентів та аспірантів факультету психології.

В процесі презентацій та воркшопів були розкриті основи психології почерку, психологічна база аналізу почерку, переваги і недоліки цього методу, а також історія його розвитку, школи та наукові підходи до його застосування. Були представлені три основні виміри аналізу почерку: топологія, форма і динаміка; розкриті ознаки почерку та надана їх інтерпретація.

Особливу увагу лектор приділив методам комп'ютерного аналізу почерку, а також їх використанню спільно з іншими методами вивчення особистості. Воркшоп було присвячено використанню практичної психології почерку для оцінки персоналу.

У перспективі співпраці: підготовка курсових та бакалаврських кваліфікаційних робіт студентами факультету психології при спільному науковому керівництві українських та швейцарських психологів.

Прес-центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024