Новини

 

Двоє представників КНУ поїдуть навчатися за програмою Google і NASA

10.04.2017

У рамках фіналу української частини конкурсу Global Impact Challenge 2017  було обрано двох переможців. Ними стали відразу два представники Київського національного університету

імені Тараса Шевченка.

Студент Інституту високих технологій, бакалавр хімії природних сполук Данило Баш переміг з ідеєю добувати рідкісні високотехнологічні метали в океанських течіях, за допомогою технології селективних сорбентів. Цю технологію також можна застосувати для боротьби з окисленням океанів та очищенням води від СО2.

Аспірант факультету комп’ютерних наук та кібернетики, засновник SolarGaps Євгеній Ерік переміг завдяки розробці свого проекту, що займається створенням розумних віконних жалюзі. Вони протягом дня змінюють кут нахилу, тим самим максимізують вироблення електроенергії.

Данило Баш і Евгеній Ерік отримають стипендію на десятитижневу Global Solutions Program, що проводиться під керівництвом Google, NASA й  Університету Сингулярності в кампусі дослідницького центру NASA Ames у Калифорнії. – повідомляє інтернет-видання AIN.

В кампусі NASA лідери Силіконової долини навчать хлопців інноваційним інструментам управління та експоненційним технологіям. Крім того, учасники Global Solutions Program опанують навички креативності і розвинуть лідерські якості. Згодом же вони розділяться на команди і насамкінець офіційно презентують свої проекти.

 

 

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024