Новини

 

Семінар із вчителями загальноосвітніх навчальних закладів Київської області

10.04.2017

6 квітня 2017 року у ННЦ «Інститут біології та медицини» спільно з Відділом освіти та районним методичним центром Києво-Святошинської районної державної адміністрації був проведений семінар із вчителями біології, екології та «Основ здоров’я» загальноосвітніх навчальних закладів із питань організації науково-методичної роботи з обдарованою шкільною молоддю з біології.

На семінарі було обговорено низку питань, пов’язаних із заходами з інтенсифікації профорієнтаційної роботи, мотивації школярів до науково-пізнавальної діяльності та їхнього залучення до активної науково-практичної роботи. Заступник директора ННЦ «Інститут біології та медицини», голова журі ІV етапу Всеукраїнської олімпіади школярів з біології Наталія Скрипник, поділилася досвідом, що його за багато років роботи у цій області отримав колектив Інституту: проведення традиційних Днів відкритих дверей, Всеукраїнської волонтерської акції «Біологія – наука майбутнього», Всеукраїнської біологічної школи для обдарованих учнів «Від теорії до практики один крок», Всеукраїнської біологічної школи вихідного дня «Від теорії до практики один крок», залучення талановитих юних біологів до участі у роботі Міжнародної наукової конференції студентів, аспірантів та молодих вчених «Шевченківська весна» та Всеукраїнського біологічного турніру для школярів «Від теорії до практики один крок», що проводиться за підтримки Міністерства освіти і науки України в рамках цієї конференції.

Учасники семінару з великим інтересом прослухали лекції «Сучасні мегасистеми органічного світу професора кафедри біології рослин Ігоря Костікова і «Сучасні методи молекулярно-генетичних досліджень» доцента кафедри загальної та медичної генетики Катерини Афанасьєвої, а також відвідали майстер-класи з генетики асистента кафедри загальної та медичної генетики Олександри Проценко, біохімії наукового співробітника НДЛ «Біохімії» Алевтини Дранициної, зоології магістра І року Яни Декар і гістології асистента кафедри цитології, гістології та репродуктивної медицини Віталія Калиновського.

Практика довела, що інтерес до такої форми співпраці є, і він є спільним.

Ми сподіваємось, що такі зустрічі стануть традиційними. У важливості такої роботи сумніву немає, адже ціна питання – майбутнє нашої Біології! Ми переконані, що спільними зусиллями ми досягнемо успіху!

 

Заступник директора

ННЦ «Інститут біології та медицини»

Наталія Скрипник

 

 

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024