Новини

 

Університет юних правознавців КНУ розширює кордони

07.04.2017

Університет юних правознавців КНУ успішно функціонує вже другий рік і за цей час він суттєво розвинувся. Було розширено навчальний курс до 12 тематичних лекцій, посилено команду, яка на сьогодні складається з 20 лекторів, розроблено і за підтримки видавництва “Юрінком-Інтер” надруковано спеціальні робочі зошити та головне – збільшено географію проекту. Нині він представлений вже у Херсонській, Чернівецькій та Вінницькій областях.

У березні на інтенсивне навчання до Університету юних правознавців прибули учні з міста Немирів. 30 школярів 6-8 класів пройшли навчання та отримали Дипломи юного правознавця.

За три дні інтенсивного курсу маленькі студенти за допомогою “Дерева права”  дізналися про те, що таке право; які галузі права існують та які правовідносини регулює кожна з них. А ще, які права та обов’язки мають діти і як можна ними скористатися. Справжньою родзинкою заходу стала лекція від працівників патрульної поліції, які на прикладах наочно розповіли дітям як не стати жертвою злочину та уберегти себе від небезпек, що оточують підлітків у сучасному світі.

Команда Університету юних правознавців подбала також і про дозвілля школярів, багато з яких вперше відвідали Київ. Так, юні правознавців познайомилися з історією Університету та легендами Червоного корпусу під час екскурсії до Музею історії. Учні були вражені експонатами Зоологічного музею КНУ, а також були у захваті від відвідин будівлі Кабінету Міністрів України.

Триденне перебування школярів у Києві та на юридичному факультеті було надзвичайно корисним. За словами педагогів Університет юних правознавців не просто відкрив для школярів світ права та юридичної професії, а й викликав у них неймовірне бажання повернутися згодом до Києва вже у статусі справжнього студента юридичного факультету.

Подібні оцінки та емоції учасників проекту є також гарним стимулом для його організаторів. Вони обіцяють не зупинятися на досягнутому й ще активніше працювати з молоддю, мотивуючи її до вступу у Київський національний університет імені Тараса Шевченка.

Мельник Роман Сергійович,

Капацин Ольга,

Солодова Катерина

Фото: Валігура Катерина

Прес-центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024