Новини

 

Тактична медицина у ВІКНУ

07.04.2017

Інструктори благодійної організації «44-й  Навчальний Центр» розпочали комплексні практичні заняття із військово-медичної підготовки для курсантів 5-го курсу Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Головна мета занять – навчити майбутніх офіцерів практичним навичкам надання першої медичної допомоги пораненому в бойових екстремальних умовах тощо.

«У нас багато досвіду і ми хочемо поділитися ним з вами. Все, про що ми розповідаємо, підтверджене реальними подіями та фактами» – наголосив волонтер Олексій Узін.

Під час занять курсанти відпрацьовували надання першої медичної допомоги та евакуації поранених, зокрема самостійно накладали джгути, бандажі і пов`язки.

Інструктори-волонтери вчили курсантів-випускників, як правильно користуватися аптечкою і медичними засобами, а також використовувати підручні засоби для порятунку життя собі або пораненому товаришу.

«Я радий, що в інституті проводяться такі заняття та надається можливість практично відпрацьовувати всі надзвичайні життєві ситуації. Це неабияк знадобитися в подальшій службі, й особливо сьогодні, під час проведення АТО» – зауважив командир 513-ої навчальної групи старший солдат Андрій Садовський.

 

 

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024