Новини

 

Звіт ОЕСР «Оцінка доброчесності освітньої системи України» у КНУ

28.03.2017

27 березня 2017 року в стінах Київського національного університету імені Тараса Шевченка було презентовано звіт групи дослідників Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) «Оцінка доброчесності освітньої системи України» за 2015-2016 рр.

Захід відбувся за участі Міністра освіти і науки Лілії Гриневич, директора департаменту освіти і навичок ОЕСР Андреаса Шляйхера, ректора КНУ Леоніда Губерського, виконавчого директора Міжнародного фонду «Відродження» Джорджа Сороса Євгена Бистрицького, а також українських та іноземних експертів, представників Центральних органів влади, міжнародних і громадських організацій, аналітичних центрів та освітян.

Звіт «Оцінка доброчесності освітньої системи України», підготовлений групою дослідників OECP впродовж 2015-2016 рр., представив публіці Андреас Шляйхер. Він узагальнив основний перелік рекомендацій ОСЕР щодо зниження ризиків виникнення порушень доброчесності та відновлення суспільної довіри до освіти в Україні.

Організація економічного співробітництва та розвитку – це міжнародна організація, що об’єднує 34 країни світу. Метою її створення є координації економічної політики країн-членів ОЕСР та погодження програми допомоги країнам, що розвиваються.

У дослідженні ОЕСР йдеться про основні порушення доброчесності в освітній системі України, а висновки і рекомендації звіту базуються на вивченні нормативних документів, статистичних даних, досліджень, опитувань та  інтерв’ю на усіх рівнях освіти з основними зацікавленими особами.

Ознайомитися зі звітом «Огляди ОЕСР на тему доброчесності в освіті: Україна 2017» можна за посиланням: https://goo.gl/tmuqZB.

 

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024