Новини

 

Нові експонати в Музеї історії КНУ

27.03.2017

Колекція наукових фондів Музею історії університету поповнилась цінними документами XIX ст. Їх передали до Музею випускники юридичного факультету КНУ, а нині генеральний директор ПАТ «Фторес» Ладюков Валентин Ігорович  і консультант з антикварних паперів цієї ж установи Сандуленко Володимир Іванович.

Ініціатором такої співпраці став професор кафедри історії права та держави юридичного факультету університету Петро Павлович Захарченко.

Переданими документами є два листи 1854 року від ректора Київського Імператорського університету Св. Володимира Рудольфа Ернестовича Траутфеттера (1809-1889) до ординарного професора кафедри фізіологічної анатомії та мікроскопії університету Олександра Петровича Вальтера (1818-1889). Відомо, що Вальтер був ініціатором будівництва та першим директором Анатомічного театру медичного факультету Київського університету, а також очолював університетську хірургічну клініку. В листах мова йде про виділення коштів саме для Анатомічного театру університету та премії від Медико-хірургічної академії.

Експозиція Музею історії нашої Alma mater збагатилась новими цікавими документальними джерелами.

Дякуємо нашим випускникам за надані матеріали та сподіваємося на подальшу творчу співпрацю.

 Людмила Круглова,

директор Музею історії університету

Прес-центр

 

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024