Новини

 

Березневе засідання Вченої ради КНУ

07.03.2017

6 лютого відбулося розширене засідання Вченої ради КНУ. На розгляд першого питання порядку денного « Про досвід розробки та впровадження в освітній процес міжнародних магістерських програм на фізичному факультеті та в інституті міжнародних відносин» були запрошені завідувачі всіх 189 кафедр університету. Тож з огляду значну кількість присутніх засідання відбувалося в аудиторії імені Михайла Максимовича ( № 329).

Голова Вченої ради Леонід Губерський,  відкриваючи засідання, наголосив на виключній важливості цього питання для іміджу та академічної репутації університету, його міжнародного визнання і подальшого руху ВНЗ шляхом втілення реформ та вимогами Болонського процесу.

Удоповіді проректора з науково-педагогічної роботи Володимира Бугрова було проаналізовано нинішній стан реалізації програм подвійного дипломування, англомовних магістерських програм, організацію стажування магістрів і викладачів університету, іноземних магістрів, залучення викладачів із закордонних ВНЗ для читання лекцій в університеті в рамках програм «Еразмус+»,  «Секондос», двосторонніх партнерських угод та міжнародних проектів. Однак, як наголосив Володимир  Бугров, ще повільно впроваджуються повноцінні магістерські курси англійською мовою, спільні магістерські програми впроваджуються не на всіх факультетах/ в інститутах, з об’єктивних причин обмежені можливості для запрошення більшої кількості іноземних викладачів.

Своїм досвідом  впровадження міжнародних магістерських програм поділилися директор інституту міжнародних відносин ВалерійКопійка та декан фізичного факультету Микола Макарець.

 Відбулося широке і зацікавлене обговорення  питання, що виявило ряд  слушних аналітичних зауважень та пропозицій.

Підсумовуючи, ректор Леонід Губерський  ще раз наголосив на важливості активізації діяльності усіх факультетів та інститутів у цьому  напрямку. Це питання авторитету КНУ імені Тараса Шевченка у світі, його статусу в системі вітчизняної  освіти, інтересу і бажання навчатися саме в КНУ взарубіжних студентів і інших абітурієнтів. Всі університетські підрозділи повинні об’єднати свої зусиллядля ширшого впровадження міжнародних магістерських програм в навчальні плани університету.

На засіданні були розглянуті також кадрові та поточні питання.

Прес-центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024