Новини

 

У Шевченковому університеті вшанували Героїв Небесної Сотні

20.02.2017

У лютому  в Україні відзначаються Дні Героїв Небесної Сотні.

Три роки тому під час Революції Гідності боротьба нашого народу з тогочасним режимом сягнула своєї найгарячішої межі.

З 18 лютого 2017 року в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка пройшла низка заходів, присвячена вшануванню пам’яті Героїв Небесної Сотні, які поклали своє життя за свободу, гідність і майбутнє України.

18 лютого об 11:00 відбулося офіційне покладання квітів до Меморіалу пам’яті, встановленому на Інститутській, за участі співробітників, викладачів і студентів Університету.

В Інституті філології 20 лютого о 13:00 пройшла зустріч із громадським і культурним діячем, журналістом, активістом трьох революцій Олександром Донієм. Учасники заходу мали нагоду послухати лекцію Олеся Донія і дізнатися його погляд на те, як змінювалася країна під час і після усіх протестних рухів.

Також 20 лютого о 14:00 на всіх факультетах та в інститутах Університету хвилиною мовчання вшанували пам’ять полеглих Героїв. У Головному корпусі на хвилину мовчання зібралися співробітники та студенти на чолі з ректором Леонідом Губерським.

Віддавши шану полеглим героям, Леонід Губерський розповів усім присутнім про ініціативу зі спорудження Меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні, як символу національної пам’яті, на місці трагічних подій. Ректор закликав університетську спільному долучитися до цієї гідної справи, підтримати традиції української благодійності.

Крім того, у холах усіх корпусів КНУ відбувалися покази інформаційного відеоряду, приуроченого Євромайдану та Революції Гідності.  

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024