Новини

 

Книги для воїнів від професора Володимира Сергійчука

17.02.2017

Кожен з нас у цей важкий час прагне підтримати українську армію у свій спосіб. Відомий український історик професор нашого університету Володимир Сергійчук за час бойових дій на Донбасі передав для наших воїнів через волонтерів, капеланів, військовиків близько 10 тисяч своїх книг.

Ці книги  «Голодомор 1932 – 1933 років як геноцид українства» і «Симон Петлюра – творець армії і держави»   підготовлені і видані за підтримки української діаспори з Чикаго (США) спеціально у зручному для фронтових умов  форматі. У книжечці  про Голодомор на основі архівних документів розповідається про організацію більшовицькою владою в 1932-33 роках Голодомору в Україні, ознаки якого підпадають під відповідні статті  Конвенції ООН про запобігання  злочинів проти людства. На великому матеріалі з першоджерел автор  доводить, що саме до українського селянства в той час застосовувався комплекс свідомих репресивних дій московської влади, що призвів до мільйонних жертв серед українського народу.  У другій книзі розповідається про видатного українського державника Симона Петлюру. Вона адресована  українським воїнам, які захищають рідну землю.

Крім того професор Володимир Сергійчук персонально дарує ці книги кожному студенту заочнику з району бойових дій і сподівається, що вони допоможуть їм краще зрозуміти історію своєї Батьківщини.

Прес-центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024