Новини

 

Стартувала зимова школа «Сталий розвиток Карпатського регіону»

17.02.2017

«Сталий розвиток Карпатського регіону. Міжнародне екологічне співробітництво» – саме під такою назвою стартувала 13 лютого Карпатська Школа у місті Косів, Івано-Франківської області з ініціативи викладачів географічного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка та неурядової організації «Центр громадських ініціатив Косівщини».

Десятиденна зимова сесія відбувається на базі Косівського інституту прикладного та декоративного мистецтва Львівської національної академії мистецтв і двох Національних природних парків: «Гуцульщина» і «Вижницький».

Головною метою школи є формування у студентів старшокурсників світоглядних принципів сталого розвитку, навичок розбудови громадянського суспільства у відповідь на виклики глобалізації. У роботі Школи взяли участь викладачі і науковці шести провідних навчальних закладів України і Литви, представники місцевої влади, бізнесу та організацій громадянського суспільства.

В центрі уваги лекторів постають два ключових аспекти: обговорення концептуальної  моделі сталого розвитку, ролі освіти та освітніх установ у досягненні поставленої мети, стан адаптації цілей сталого розвитку у період 2016-2030 в Україні, та моніторинг їхнього впровадження.

Другим, не менш важливим елементом, є ознайомлення зі станом впровадження Рамкової Конвенції про охорону і сталий розвиток Карпат, одного з міжнародних інструментів, що створено для налагодження співпраці України, Польщі, Румунії, Угорщини, Сербії, Чеської і Словацької Республік. Ця співпраця відбувається у сферах збереження культурної спадщини, розвитку рекреації і міжнародного туризму, сталого управління водними ресурсами і лісовим господарством, збереження біорізноманіття, поводження з відходами та освіти для сталого розвитку.

Захід проводиться у рамках Міжнародного інвестиційного проекту «Карпатська Академія Етнодизайну». Під час роботи презентовано програму LINK «Local Initiatives for a Sustainable Ukraine» (місцеві ініціативи для сталої України) за сприяння Регіонального екологічного центру для країн Центральної та Східної Європи (РЕЦ), Будапешт, і «Dumpster Rentals Depot», Канада.

Серед учасників заходу вісім магістрів та бакалаврів географічного факультету КНУ.

 

Валерій Михайленко,

доцент географічного факультету

Центр комунікацій

 

 

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024