Новини

 

Внесок географів КНУ в проект GRAGE Програми ЄС «Горизонт 2020»

16.02.2017

Куратор з академічної мобільності географічного факультету, координатор дослідницької команди Київського національного університету імені Тараса Шевченка в міжнародному  проекті GRAGE  «Сірий та зелений» у Європі: люди похилого віку, які проживають у міських районах» (Grey and Green in Europe: Elderly Living in Urban Areas), Програми ЄС Горизонт 2020, к. геогр. н., доц. О.О. Мотузенко та завідувач кафедри географії України д. геогр. н., проф. О.Ю. Дмитрук здійснили науково-дослідницьку діяльність у складі міжнародної команди проекту WP4 «Природо- та землекористування: продовольчостійкі міста та перспективи  сільського господарства  у містах».

Академічна мобільність відбувалася з 15.01.2017 р. по 12.02.2017 р.  в Італії, в регіоні Марке на базі  Університету Мачерата.

У творчій співпраці українських дослідників з професором Департаменту педагогіки, культурного надбання та туризму Університету Мачерата професором Алессіо Кавіккі проведено наукові консультації та здійснені дослідження за напрямками: аналіз можливого застосування зеленого постачання в аспекті будівництва, планування та зонінгу, організації простору, ідентифікації політики та кращого досвіду здійснення екологізованої урбанізації у відповідності до потреб старіючого населення.

Зібраний фактичний матеріал та встановлені під час стажування наукові зв’язки будуть використані для подальшої роботи упродовж 2017 року в міжнародному дослідницькому проекті GRAGE (а саме, підготовки наукової публікації з питань застосування в Україні досвіду Італії у здійсненні екологізованої урбанізації у відповідності до потреб старіючого населення).

Географи також взяли участь у декількох науково-практичних семінарах на базі Італійського центру сенсорного аналізу (CIAS) міста Мателіка на тему: «Інноваційні методи в сенсорній географії».

 Результати науково-дослідної діяльності, а також освітні методики та технології, що ними успішно оволоділи українські дослідники будуть впроваджені в навчальних дисциплінах бакалаврів освітньої програми «Економічна географія»: «Географія аутдор та індоррекреації», «Рекреаційна географія», «Спеціалізовані рекреаційно-географічні методи та технології», «Географія рекреаційних ресурсів», «Поведінкова географія», «Географія подорожей та туризму», «Спеціалізовані рекреаційно-географічні ІКС», та в навчальних дисциплінах магістрів освітньої програми «Географія рекреації та туризму»: «Geography recreation and tourism international cooperation’s (Міжнародне співробітництво в галузі рекреації та туризму)», «Управління проектами та програмами в сфері географії рекреації та туризму», «Geographical Foundations of Sustainable Development. Sustainable Recreation and Tourism (Географічні основи сталого розвитку. Збалансована рекреація та туризм)», «Географія агрорекреації та сільського туризму», «Географія урборекреації та міського туризму», також у навчальних та виробничих практиках.

 Керівник проекту професор Франческа Спігареллі висловила подяку українським науковцям-географам за плідну роботу та вагомий внесок у науковий доробок проекту GRAGE та запросила презентувати результати дослідження європейській науковій спільноті у межах конференції в Утрехтському університеті  (Нідерланди) у травні 2017 року.

Прес-центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024