Новини

 

Військова психологія у вимірах війни і миру

14.02.2017

10-11 лютого 2017 року на факультеті психології відбулася ІІ Міжнародна науково-практична конференція "Військова психологія у вимірах війни і миру: досвід, проблеми, перспективи", організована кафедрою соціальної психологіїна чолі з завідувачем кафедри доктором психологічних наук, професором Аллою Коваленко.

У роботі конференції взяли участь провідні вчені, психологи, зацікавлені дослідники, молоді науковці, військовослужбовці, ветерани бойових дій, слухачі, курсанти та студенти.

Жвава наукова дискусія точилася навколо аналізу сучасного стану військової психології та нагальності її розвитку у зв'язку з ситуацією в Україні. Обговорювалися особливості роботи військових психологів у Національній гвардії України, шляхи підвищення стресостійкості та сприяння подоланню негативних наслідків психотравмуючих подій.У виступах йшлося про посттравматичні розлади у учасників бойових дій, медіатравми, відновлення психологічного здоров’я в умовах довготривалої травматизації. Були озвучені дослідження позицій мешканців Сходу і Заходу України щодо подій на Донбасі тощо.

Окрему увагу учасники приділили проблемам реабілітації потерпілих внаслідок збройного конфліктуосіб, перспективам психологічної підготовки фахівців та громадської активності у воєнний час.

Ключові доповіді на пленарному засіданні зробили провідні психологи України, доктори психологічних наук, професори Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Інституту політичної та соціальної психології НАПН України та Національного університету оборони України Данилюк І. В., Титаренко Т. М., Найдьонова Л. А., Васютинський В. О., Осьодло В. І., Чижевський С. О. та інші.

Секційні засідання та майстер-класи були присвячені ознайомленню з прикладними аспектами психологічної підготовки військових фахівців, роботі з військовослужбовцями, їхніми сім'ями, внутрішньо переміщеними особами та їхніми дітьми, які потребують психологічної реабілітації.В межах конференції проведено круглий стіл на тему: «Війна на Донбасі: воювати, прощатися чи миритися?».

 Прес-центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024