Новини

 

«Щедрик» у ННЦ «Інститут біології та медицини»

26.12.2016

19 грудня в День святого Миколая та напередодні 100-літнього ювілею всесвітньо відомого «Щедрика» в навчально-науковому центрі «Інститут біології та медицини» відбувся благодійний ярмарок із символічною назвою «Щедрик».

Назва заходу символізувала не лише пов’язану з нашим Університетом мелодію, а й – девіз акції: “be shchedryk” (“будь щедриком”, тобто “щедрим”). Відкривали ярмарок новорічними вітаннями присутніх на ярмарку гостей, які вщент заповнили в цей день найбільший коридор 3 поверху навчального корпусу Інституту. Музичний супровід дійства здійснював  інструментальний колектив наших біологів «Kavananich», що першою композицією виконав «Щедрика» Леонтовича.

Благодійна справа об'єднала студентів, викладачів і співробітників, ніхто не лишився осторонь передноворічного дійства, що зробило його неочікувано масштабним. Всі структурні підрозділи навчально-наукового центру були представлені ексклюзивними експозиціями виробів ручної роботи. Надзвичайна кількість годин копіткої праці та неабияка майстерність прикрашали кожен витвір мистецтва, створений біологами!

На ярмарку за символічну ціну можна було придбати неповторні та вишукані подарунки. Тут були і новорічні листівки, стилізовані ялинки з натуральних компонентів, витончені флористичні композиції, ялинкові прикраси з різних матеріалів, картини власного авторства, хенд-мейд свічки та багато іншої краси. Було чим розважити прекрасну частину людства -  маленькі дівочі втіхи були представлені милом ручної роботи, намистом та сережками з живих квітів в епоксидній смолі, прикрасами для волосся з полімерної глини та атласних стрічок, розписними скриньками та браслетами. Основний акцент благодійного ярмарку “Щедрик” був зроблений на «хенд-мейд» і солодощах власного приготування. Такому розмаїттю смаколиків позаздрила б будь-яка кав’ярня.

Зібрані кошти в сумі 19300 грн. були передані на кафедру вірусології нашого Інституту для завідувача кафедри, професора Валерія Поліщука та студента-третьокурсника Олександра Ільченка, котрі потребують високовартісної медичної допомоги!

 

Заступник директора ННЦ «ІБМ»

Олександр Короткий

Прес-центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024