Новини

 

Творчість сім’ї Каленкових

20.12.2016

«Вибери роботу, яка тобі до вподоби, і не будеш працювати жодного дня» - саме так говорить Віра Каленкова про своїх обдарованих дітей. Насолодитися художньою творчістю маленьких геніїв зараз може кожен, адже для цього просто необхідно завітати до Наукової бібліотеки імені Михайла Максимовича.

Що особливого в цих дітях? Мама Віра вважала, що в неї звичайні діти – як у всіх. Старшому Валерію зараз 15 років, донечці Марії – 9, а наймолодшій – всього 2. Ще коли Валерій був маленьким, його мамі повідомили, що у хлопчика – аутизм і дислексія. Більшість мам такі слова лякають. Однак Віра Каленкова не опустила рук. Коли Валерію було 4 роки, мама прийняла рішення звільнитися з роботи, залишити кар’єру і повністю присвятити себе вихованню сина – щоб він мав шанс на світле майбутнє: «Валерій став моєю роботою і кар’єрою».

Віра зазначила, що самоосвіта перебуває зараз нарівні зі шкільною освітою. Головне - постійно розвиватися. Після першого уроку з художницею стало зрозуміло, що у Валерія є талант, а коли його першу картину побачила сестра Марія, то й вона захопилася малюванням.

У картинах, намальованих дітьми, відчувається їхня любов до моря. Валерій зазначив, що дуже любить дивитися на море і слухати його шум, особливо під час заходу сонця. Мама Віра наголосила, що найголовніше, аби вчителі не ламали бачення дітей, адже воно у них особливе: «І чому не може бути помаранчевого неба у Парижі?». Якщо навчаючись молода людина зберігає своє бачення, вона може стати геніальним художником.

Поза всім тим, діти захоплюються грою на фортепіано, що також дається їм із легкістю. «Якщо вчитель хороший, то і діти люблять те, що роблять» – наголошує Віра Каленкова. Займаючись лише два роки, Валерій і Маша вже грають програму 4 класу музичної школи.

Усією сім’єю вони захоплюються коміксами та супергероями, тому вже готують роботи на фестиваль ComicCon, який проходитиме у травні 2017 року у Києві: «Думаю, ще ніхто не писав трансформерів олією».

Валерій дуже любить своїх сестричок і допомагає в їхньому вихованні. Він зазначив, що поза творчими інтересами його сестра Маша також дуже любить вчити англійську мову та іврит. Хлопець зауважив, що окрім усього вище перерахованого, він ще любить співати і танцювати.

Проректор з науково-педагогічної роботи (виховна робота) В’ячеслав Шамрай і директор Центру комунікацій КНУ Олена Добржанська привітали дітей із Днем Св. Миколая, вручили мамі та Валерію з Марією творчі та смачні подарунки і сувеніри – на згадку про університет.

«З виставкою ваших картин Наукова бібліотека імені Михайла Максимовича постала у новому та цікавому світлі. І тепер тут можна знайти не лише цікаві книжки» - наголосив В’ячеслав Шамрай. Олена Добржанська відзначила талановитість дітей і побажала, щоб їхня робота і надалі винагороджувалася, а Віра Каленкова висловила слова вдячності за запрошення.

Тож запрошуємо вас ознайомитися із творчістю молодих художників-початківців Валерія та Марії Каленкових!

Виставка картин проходить на другому поверсі Наукової бібліотеки ім. М.Максимовича (вул. Володимирська, 58).

Вхід безкоштовний. При собі мати документ, що засвідчує особу.

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024