Новини

 

Новини про міжнародні зв’язки

24.11.2003
зустріч з керівництвом університетуЗ 10 по 13 листопада 2003 року з офіційним робочим візитом в Республіці Узбекистан перебувала делегація Київського національного університету імені Тараса Шевченка у складі ректора Скопенка Віктора Васильовича, начальника Управління міжнародних зв’язків Беха Петра Олексійовича, директора Інституту післядипломної освіти Невесенка Віктора Івановича та декана підготовчого факультету Табенської Тетяни Володимирівни.

В рамках цього візиту відбулася зустріч з Міністром вищої і середньої спеціальної освіти Республіки Узбекистан Гулямовим С.С. та президентом Академії наук РУ Юлдашходжаєвим Б. С.

13 листопада делегація відвідала Національний університет республіки Узбекистан імені Мірзо Улугбека.

21 лютого 2003 року в нашому університеті з офіційним візитом перебувала делегація з Національного університету республіки Узбекистан імені Мірзо Улугбека для поглиблення наукового співробітництва між факультетами, інститутами та структурними підрозділами Київського університету в галузях, які представляють взаємні інтереси.
Угода між університетами була підписана восени 2000 року під час перебування ректора Скопенка В. В. в Узбекистані у складі державної делегації на чолі з Президентом України Леонідом Кучмою. За дією цієї угоди ведеться обмін вченими, аспірантами та студентами; надається взаємодопомога в підвищенні кваліфікації вчених і викладачів; обмін досвідом у розвитку передових методів науки та навчання; здійснення наукових проектів і програм; організація спільних наукових симпозіумів, семінарів та конференцій.


В залі засідань вченої ради університету В. В. Скопенко зустрівся з професорсько-викладацьким складом та студентами НУУ. Була схвалена робоча програма співпраці між університетами на 2004 рік. Зокрема, вона передбачає:

- викладання української мови на факультеті зарубіжної філології НУУ і продовження викладання узбецької мови на відділенні тюркології Інституту філології КНУ;

- стажування спеціалістів НУУ в Інституті міжнародних відносин КНУ;

- читання курсів лекцій з історії Узбекистану і України на історичних факультетах університетів;

- історико-ознайомчу практику студентів-істориків НУУ, що спеціалізуються на загальній історії, в Києві чи в Криму (елліністичні пам’ятники) і, навпаки, студентів Київського університету в Самарканді, Бухарі, Хиві;

- співпрацю між природничими факультетами обох університетів (перед усім, між фізичними, хімічними, геологічними, математичними та інформаційних технологій);

- співпрацю в дослідженнях з проблем засухо- і солестійкості рослин, а також рішення спільного комплексу екологічних проблем між біолого-ґрунтовим факультетом НУУ і біологічним факультетом КНУ.

виступ з лекцієюБула також укладена угода про співпрацю між Київським університетом та Самаркандським державним університетом.
14 листопада наша делегація прибула до Китайської народної республіки. На півдні країни у м. Гуанджоу ректори КНУ імені Тараса Шевченка і Гуанджуського університету підписали угоду про партнерство та двосторонню співпрацю між університетами.

Перебуваючи у Цзілінському університеті-партнері (м. Чанчун, КНР), В.В. Скопенко, почесний професор цього університету, виступив перед студентами та професорсько-викладацьким складом хімічного факультету з лекцією “Прямий синтез з координаційних сполук”.

18 листопада 2003 року за рішенням Державної ради КНР ректор Цзілінського університету професор Бода Ву в урочистій обстановці вручив диплом Почесного доктора В.В. Скопенку. Цим відзначено його наукові і педагогічні досягнення, велика робота по налагодженню і розвитку двосторонніх зв’язків між КНУ і університетами КНР. присвоєння почесного ДоктораЗі словами вдячності за таке визнання та повагу наш ректор висловив, що “…отримання звання Почесного доктора Цзілінського університету – одного з найвідоміших університетів не лише в Китайській Народній Республіці, але й у світі, це – визнання діяльності університету по налагодженню дружніх зв’язків з китайськими університетами, а також оцінка праці професорсько-викладацького складу, всього колективу нашого університету.

Ми пишаємося міцними зв’язками між університетами КНР і України, між нашими державами. Київський національний університет імені Тараса Шевченка має партнерські стосунки з Цзілінським університетом, щороку ми приймаємо 6 – 8 стажерів університетів КНР, які проходять річні стажування, приймаємо 20 делегацій з китайських університетів, Міністерства освіти КНР. Сьогодні в Київському університеті навчається понад 500 студентів з Китаю”.

Київський національний університет імені Тараса Шевченка активно співпрацює з міжнародними навчальними закладами. Ми сподіваємося, що кількість наукових обмінів щороку зростатиме і це добре позначиться на розвитку науки і міжнародних стосунків.




Прес-центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024