Новини

 

У КНУ буде викладатися професійна та корпоративна етика

13.12.2016

 

          9 грудня 2016 р. за ініціативи кафедри етики, естетики та культурології філософського факультету було проведено загальноуніверситетський науково-методичний семінар, присвячений обговоренню першого досвіду та перспектив подальшого впровадження у навчальний процес Київського національного університету імені Тараса Шевченка дисципліни «Професійна і корпоративна етика»».

          Спільно з викладачами факультетів та інститутів університету, залучених до її викладання, було обговорено продуктивні моделі її подання з урахуванням фахової спеціалізації студентів, вже апробовані, а також заплановані на перспективу.

        У жвавому, зацікавленому обговоренні взяли участь представники Інституту філології, журналістики, економічного, хімічного, географічного факультетів, факультетів соціології, радіофізики, електроніки та комп’ютерних систем.

         Підсумком роботи семінару стало обговорення та прийняття рекомендацій деканам факультетів та директорам інститутів, спрямованих на оптимізацію даного напрямку навчальної роботи.

 Загальну підтримку  одержала пропозиція ввести до програми бакалаврату обов’язкове викладання дисципліни «Етика» для всього студентського загалу, або введення у навчальну програму дисципліни «Університетські студії» навчального модуля «Етика».

   Також одностайно було прийнято рішення вийти із пропозицією до МОН України  передбачити у стандартах вищої освіти обов’язкову наявність загальної компетенції «дотримання етичних норм у професійній діяльності».

 

                                                                                                                                                                                             Прес-центр

 

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024