Новини

 

Зустріч ректора КНУ з представниками видавництва Elsevier

30.11.2016

Сьогодні, 30 листопада 2016 року, пройшла зустріч ректора Київського національного університету імені Тараса Шевченка Леоніда Губерського з представниками всесвітньовідомого видавництва Elsevier.

На зустрічі були присутні представники видавництва: Томас Пшонка – директор по роботі в Східній Європі; Павло Щуцкой – директор по роботі з регіональними програмами в країнах СНД; Олексій Лутай – керівник напрямку рішень для науково-дослідної діяльності Elsevier S&T Scopus, SciVal, Pure в країнах СНД; Андрій Локтєв – консультант з ключових інформаційних рішень Elsevier S&T в країнах СНД, а також директор Наукової бібліотеки ім. М. Максимовича Олег Сербін та керівник Науково-дослідної частини Ганна Толстанова.

Під час розмови Леонід Губерський наголосив на необхідності довготривалої співпраці між Університетом та Elsevier на партнерських засадах, адже в нас має бути спільна мета. А саме, підвищення рівня української науки та інтеграція її змістовної складової в міжнародних науковий простір. Ректор зазначив, що Університет вже має серйозний потенціал і великий доробок, а Elsevier, як надійний партнер, може допомогти цьому потенціалу реалізуватися в контексті трансферу знань, змістовно підсиливши свою ресурсну базу.

Зі свого боку, Томас Пшонка підтвердив готовність і бажання у двосторонній співпраці, акцентувавши увагу на тому, що саме у взаємодії з Київським Університетом, є можливим стратегічний розвиток впровадження інноваційних підходів щодо розвитку української науки.

Сторонами було домовлено про невідкладну підготовку меморандуму про співпрацю, як певний дороговказ у контексті подальших досягнень; визначення пріоритетних наукових напрямків та їх підсилення засобами отримання доступу до галузевих повнотекстових баз даних на правах пільгової передплати; створення центру компетенції на базі Університету для подальшого впровадження інноваційних підходів наукометричної та бібліометричної аналітичної діяльності.

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024