Новини

 

Тиждень італійської кухні в Інституті філології

29.11.2016

З нагоди 15-річчя Інституту філології та святкувань, присвячених "Першому тижню італійської кухні у світі" Центр італознаства на чолі з Ганною Агеєвою підготував тижневий цикл подій.

21 листопада відбулася дегустація традиційних італійських страв. Всі охочі мали змогу скуштувати піцу, вишукані традиційні італійські десерти та інші смаколики. Ними пригощали студенти, які вивчають італійську як першу мову.

Перший день тижня відбувся за підтримки Geox та ресторану-піцерії  "Il Molino". Особливу подяку Центр італознавства ІФ висловлює спонсору І дня Тижня – італійській компанії "GEOX" в особі директора українського представництва Алессандро Ніджідо.

22 листопада для студентів-італознавців прочитала лекцію про гастронімію Росселла Натілі.

23 листопада відбувся кінопоказ на тему італійської еногастронімії.

24 листопада лекція з викладачеміталійськоїмови, випускницею Інституту філології Мариною Лагутіною.  Пані Марина ділилася власним досвідом поєднання італійської гастрономічної культури з викладанням італійської мови. Зустріч булла цікавою як длястудентів – майбутніх викладачів, так і для досвідчених колег. Третій день відбувся за підтримки Посольства Італії в Україні.

25 листопада відбулася лекція викладача італійської мови, координатора центру вивчення італійської мови "Laboratorio Іtaliano" випускниці Інституту філології Людмили Сащук.

Зустріч булла присвячена важливості розуміння менталітету, культури, традицій, в тому числі - гастрономічних, того народу, мову якого вивчають в інституті.

Викладач використовувала багато ілюстративного недійного матеріалу, наводила живі яскраві приклади міжкультурної комунікації. Наголошувалося на невід'ємному зв'язку італійської мови з культурою харчування, що потрібно враховувати при викладанні та вивченні мови.

Лекція стала завершальною у циклі заходів, присвячених ювілею Інституту філології та святкуванню "Першого тижня італійської кухні в світі".

У тижневому циклі подій взяли участь студенти-філологи, які вивчають італійську мову як першу. Викладачі кафедр теорії та практики перекладу романських мов, філології романських мов, гості - перекладачі та викладачі італійськоїмови.

Організатори щиро дякують усім, хто зробив можливим проведення цьогоТижня, а також - усім партнерам, учасникам і гостям заходів.

Фото Олександра Лаврухіна, Дар' ї Рюміної

Прес-центр

 

 

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024