Новини

 

Міжнародні зв’язки ННІ «Інститут геології»

28.11.2016

З 22 по 26 листопада 2016 р. директор ННІ «Інститут геології» КНУ професор Михайлов В. А. перебував у м. Баку (Азербайджанська Республіка) з метою налагодження співпраці ННІ «Інститут геології» з відповідними структурними підрозділами Національної Акадамії Наук Азербайджану (НАНА).

В Баку відбулися зустрічі зокрема з президентом НАНА, директором Інституту геології і геофізики академіком Акифом Алізаде; віце-президентом НАНА, директором Інституту нафти і газу академіком Гулієвим І. С.; академіком-секретарем Відділення Наук про Землю НАНА академіком Фахраддіном Кадіровим; генеральним директором Республіканського центру сейсмологічної служби при НАНА чл.-корр. НАНА Гурбаном Етирмишлі та іншими науковцями.

На семінарі в Інституті геології і геофізики було зроблено дві доповіді: «Металогенія золота» та «Нетрадиційні ресурси вуглеводнів України», що викликали інтерес у наукової спільноти. Відбулося знайомство з роботою Республіканського центру сейсмологічної служби при НАНА.

В. А. Михайлов відвідав Азербайджанський державний університет нафти і промисловості – провідний навчальний заклад Азербайджану, де поспілкувався з ректором університету професором Бабанли Мустафа Баба огли, проректорами Гасимом Маммадовим і Аліваровим Рауфом Юсифом. Для науково-педагогічних працівників університету професор В. А. Михайлов зробив доповідь про досвід України у формуванні освітянських стандартів і паспорту наукової спеціальності «Науки про Землю»

В результаті поїздки досягнута домовленість про співпрацю в науковій і освітянській сферах з Інститутом геології і геофізики та Інститутом нафти і газу НАНА.  Готується Угода, що після обопільного погодження, буде підписана найближчим часом.

Заступник директора ННІ «Інститут геології» з навчально-наукової роботи,

доцент  Безродна І. М.

Прес-центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024