Новини

 

В Інституті філології відкрито лінгафонну лабораторію

05.10.2006
Відкриття лінгафонної лабораторії відбулось в Інституті філології Київського національного університету імені Тараса Шевченка 5 жовтня 2006 року.

В урочистій церемонії взяли участь Надзвичайний та Повноважний Посол Японії в Україні пан Муцуо Мабучі, перший проректор Київського національного університету імені Тараса Шевченка академік Академії педагогічних наук України, доктор фізико-математичних наук, професор Олег Третяк, директор Інституту філології КНУ, доктор філол. наук, професор Григорій Семенюк, заступник директора Інституту філології з навчально-методичної роботи, доктор філол. наук, професор, завідувач кафедри китайської, корейської та японської філології Іван Бондаренко.

Лінгафонна лабораторія та аудіовізуальне обладнання були придбані Київським національним університетом імені Тараса Шевченка за рахунок Культурного гранту Уряду Японії. Угоду про надання Культурного гранту між Урядами Японії та України було підписано в березні 2005 року. Загальна сума гранта становить 45,700,000 єн (біля 430 тис. дол. США). На ці кошти було придбано сучасне обладнання для двох лінгафонних кабінетів, комп'ютерного класу та мультимедійного центру. Зазначене обладнання встановлено в Інституті філології університету і буде використовуватись в процесі вивчення японської мови та літератури, а також інших східних мов, які користуються все більшою популярністю серед українських студентів.

Під час відкриття лінгафонної лабораторії директор Інституту філології Григорій Семенюк зазначив: “Ми вдячні Уряду Японії, що серед багатьох претендентів на грант, віддали перевагу Інституту філології Київського національного університету імені Тараса Шевченка”. За словами Григорія Фоковича, цікавість до вивчення японської мови серед студентів інституту, які поступили на східну філології з кожним роком зростає. На сьогоднішній день японську мову вивчає понад 150 студентів.

Крім того, Посол Японії та перший проректор Київського університету підписали Угоду про створення “Центру японської мови та літератури” у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка.

Головна мета вище згаданого центру - сприяння розвитку вивчення японської мови та літератури. Планується, що Центр розпочне свою роботу вже до кінця поточного року.


Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024