Новини

 

Від теорії до практики один крок

05.11.2016

22 жовтня 2016 року в Навчально-науковому центрі «Інститут біології та медицини» розпочала свою роботу Всеукраїнська біологічна школа вихідного дня «Від теорії до практики один крок», яка проводиться у жовтні-грудні цього року за сприяння Міністерства освіти і науки України та за підтримки благодійного фонду «Правий рубіж».

Керівником школи є директор ННЦ «Інститут біології та медицини», професор Л. І. Остапченко, координатором – заступник директора з науково-педагогічної роботи, голова журі Всеукраїнської учнівської олімпіади з біології, доцент Н. В. Скрипник, співкоординаторами виступили: голова Ради молодих вчених Центру, асистент кафедри фізіології та екології рослин О. Є. Смірнов та асистент кафедри мікробіології та загальної імунології М. П. Рудик. Заняття проводять досвідчені викладачі та наукові співробітники нашого Інституту: Тетяна Галенова, Леонід Горобець, Володимир Горобчишин, Алевтина Драницина, Сергій Карлащук, Наталія Кілочицька, Юлія Письменна, Андрій Пустовалов, Олександр Смірнов.

У лабораторіях ННЦ «Інститут біології та медицини» учні опановують сучасну біологічну техніку; знайомляться з правилами препарування хребетних та безхребетних тварин; опановують техніку виготовлення гістологічних препаратів; власноруч проводять біохімічні реакції; поглиблюють свої знання з екології та фізіології і біохімії рослин; відкривають для себе світ палеонтології та сучасної біотехнології й ландшафтної архітектури. І як завжди, школа є чудовою нагодою для спілкування з однолітками.

Організатори переконані, що Біологічна школа успішно продовжить свою роботу та надалі сприятиме професійній орієнтації школярів, пошуку талановитих біологів, а відтак – формуванню нового покоління науковців, яке свідомо обирає непростий шлях служіння українській науці. 

Заступник директора

ННЦ «Інститут біології та медицини»

з науково-педагогічної роботи

Скрипник Наталія

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024