Новини

 

Перший Всеукраїнський форум з проблем дискримінації

04.11.2016

4 листопада в Актовій залі КНУ відкрився Перший Всеукраїнський форум «Дискримінація в Україні: від усвідомлення до протидії».

Його організатори Уповноважений Верховної Ради України з прав людини, Офіс Ради Європи в Україні та Київський національний університет імені Тараса Шевченка.

На цей дводенний інтерактивний захід запрошені студенти  різних курсів навчання і різних спеціальностей з усієї України. На ньому провідні міжнародні та вітчизняні експерти, відомі громадські діячі поділяться з молоддю досвідом антидискримінаційної діяльності, розумінням самого поняття «дискримінація», її проявами та способами протидії.  Метою форуму є  залучення молоді до пошуку наукових та практичних шляхів вирішення проблем забезпечення рівності в українському суспільстві.

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська сказала, що ця тема є відносно новою для Офісу омбудсмена, але вона викликає багато запитань, на які саме молодь може дати відповідь, а тому вона покладається на молодих, як на провідників у справі дотримання стандартів рівності.

Привітав зібрання і Голова Офісу Ради Європи  В Україні  Мортен Енберг. Він наголосив, що  форум є унікальним,  бо на ньому є можливість дати учасникам роз’яснення, як молодь  повинна користуватися своїми правами і уникати дискримінації.

Ректор КНУ імені Тараса Шевченка Леонід Губерський привітав молодь в стінах університету. Він наголосив, що саме їм належить викорінити  дискримінацію як суспільне явище, що, на жаль, ще має місце. На його думку насичена дводенна програма форуму дасть їм можливість одержати належні інструменти протидії. Він побажав усім гостям конструктивної роботи і приємних вражень від перебування в столичному університеті.

З ключовою промовою «Рівність – це…» виступив Латіф Хусейнов суддя Європейського суду з прав людини, член Венеціанської комісії, екс-Голова Європейського  Комітету із запобігання катуванням, колишній член Європейської комісії проти расизму та нетолерантності.

У програмі  форуму панельні дискусії, майстер-класи, «public talks», дебатні клуби,  конкурс есе, форум-театр, документальне тематичне кіно, неформальне спілкування учасників і ще багато заходів.

Форум  триватиме 4-5 листопада. 

 

Фото Андрія Єловікова,

Прес-центр КНУ

Прес-центр

 

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024