Новини

 

Книга Володимира Сергійчука «Український Крим»

03.11.2016

Вийшов сигнальний примірник третього, доповненого видання книги відомого українського історика професора КНУ імені Тараса Шевченка Володимира Сергійчука «Український Крим».

У книзі з залученням великого документального матеріалу розповідається про спільну історичну долю Криму й України.

Зокрема, звертається увага на українську більшість півострова  в період Кримського ханства, на включення Криму до українського народногосподарського організму вже з кінця ХVІІІ ст., детально аналізується перебіг подій, пов’язаних з процесом об’єднання  Криму з Україною в 1918 і передання півострова УРСР у 1954 році.

Наводяться також конкретні аргументи на користь того, що населення півострова завжди пов’язувало зростання свого добробуту в єднанні з Україною, що є запорукою повернення Криму до складу України.

Презентація книги відбулася  в міністерстві освіти і науки України.  В ній взяли участь  заступник міністра освіти і науки України Максим Стріха, проректор з наукової роботи КНУ імені Тараса Шевченка Віктор Мартинюк, автор Володимир Сергійчук.

Відзначалося, що  книга буде надзвичайно корисною усім, хто цікавиться історією України, кримським питанням, а також стане у нагоді викладачам та студентам-історикам, на яких, власне, і розрахована.

Слід додати, що книга видана за підтримки Державного фонду фундаментальних досліджень України.

 

Прес-центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024