Новини

 

Географічні професії: шлях до успіху

31.10.2016

27 жовтня 2016 року на географічному факультеті відбувся захід «Географічні професії: шлях до успіху» (GEOкар’єра).

У його відкритті взяли участь проректор з науково-педагогічної роботи Київського національного університету імені Тараса Шевченка Володимир Бугров, заступник голови Державної служби зайнятості України Сергій Кравченко, спеціаліст зі зв’язків з громадськістю та роботи з медіа Представництва ООН в Україні Вікторія Андрієвська, головний спеціаліст Міністерства освіти і науки України Роман Гладковський, які розповіли про перспективи працевлаштування випускників університету з географічною освітою.

В рамках заходу була проведена «Лекція від топ-менеджера», прочитана директором вітроенергетичної компанії «Вінд Пауер» Вікторією Сиромятовою на тему «Чи є майбутнє у «зеленої» енергетики України?», що викликала не лише зацікавлення, але й жваву дискусію у студентському середовищі.

Блок «тет-а-тет» з роботодавцем включав презентацію робочих місць різноманітними компаніями, де можуть бути працевлаштовані випускники географічного факультету. Зокрема, зі студентами спілкувалися представники ГІС-компанії «HERE Kyiv», агрохолдингу «КЕРНЕЛ», туристичних компаній «Соната» та «Доріс», Асоціації сприяння розвитку винного та гастрономічного туризму, UGEN – Ukraine generation програми професійного розвитку студентів.

Майстер-клас із працевлаштування для студентів провела начальник відділу організації профорієнтації Київського міського центру зайнятості Інна М’якота.

Цікавим та пізнавальним було спілкування студентів із випускниками географічного факультету, які розповіли про географічну кар’єру та можливості працевлаштування в сфері територіального і міського планування, зеленої економіки. В ньому взяли участь вчений секретар Українського державного науково-дослідного інституту проектування міст «Діпромісто», кандидат географічних наук Оксана Сивак та завідувач відділу економічних проблем екологічної політики та сталого розвитку Інституту економіки природокористування та сталого розвитку НАНУ, лауреат Державної премії України в галузі науки і техніки, радник дирекції Інституту зеленої економіки, доктор економічних наук, професор Євген Хлобистов.

В холі географічного факультету біля карти України та поряд з автобусом туристичної компанії «Доріс» та ГІС-автомобіля компанії «HERE Kyiv» проходив конкурс фото-селфі. Переможці конкурсу мали можливість отримати призи від спонсора заходу Інтернет-магазину географічних товарів «Geomoda».

На свято GEOкар’єри були запрошені учні шкіл міста Києва, яким була запропонована екскурсія географічним факультетом з відвідуванням науково-дослідних лабораторій та різноманітні квести, конкурси, переможці яких отримали цікаві призи.

Захід проведено за ініціативи Сектору працевлаштування студентів і аспірантів Київського національного університету імені Тараса Шевченка, деканату та студентського парламенту географічного факультету.

 

Прес-центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024