Новини

 

Освітньо-наукова комунікація: Україна-Корея

11.10.2016

 

10 жовтня в Інституті філології КНУ імені Тараса Шевченка відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Кореєзнавство у Східній Європі: сучасність і перспективи».

Науковий захід пройшов за підтримки Надзвичайного і Повноважного Посла Республіки Корея в Україні  Лі Янг Гу та Академії кореєзнавства. Пан Посол взяв участь у відкритті конференції. Він привітав її учасників та зауважив, що наукова співпраця є важливою складовою успішного розвитку обох країн.

Завідувач кафедри мов і літератур Далекого Сходу та Південно-Східної Азії ІФ професор Іван Бондаренко, підкреслив, що розвиток українсько-корейського співробітництва відбувається завдяки розвитку кореєзнавства в Україні та в Інституті філології зокрема. «Ріст і утримання лідерських позицій на українському ринку корейських гігантів відбуваються завдяки міжкультурній комунікації, що забезпечують, перш за все, філологи-перекладачі», - зазначив він. Іван Бондаренко подякував за фінансову підтримку, що неодноразово надавав  Інституту філології Корейський уряд, представники якого взяли участь у роботі науково-практичної конференції.

Плідної та результативної роботи   учасникам конференції побажав заступник директора ІФ доцент Сергій Скрильник.

Теми доповідей засвідчують розмаїття наукових пошуків з кореєзнаства. Дослідники-сходознавці обирають об’єктами своїх наукових розвідок творчість окремих корейських письменників, дитячу корейську літературу, народні корейські вірування, корейські фразеологізми, мовну систему корейської, проводячи компаративні дослідження з українською культурою. Відтак ми бачимо, що темп розвитку наукового обміну між Кореєю та Україною набирає обертів, що позитивно впливає на модернізацію та інтеграцію у світовий вимір обох країн.

Інститут філології

Прес-центр

 

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024