Новини

 

Парадигмальні праці в сучасному дискурсі економічної науки

07.10.2016

6 жовтня 2016 року на економічному факультеті КНУ імені Тараса Шевченка відбувся  круглий стіл «Парадигмальні праці в сучасному дискурсі економічної науки».

Даний науковий захід проводився на відзначення таких знаменних історичних віх у розвитку економічної науки, як 240-річчя "Добробуту націй" А. Сміта та 80-річчя "Загальної теорії" Дж. М. Кейнса».

Круглий стіл був організований кафедрою економічної теорії, макро- і мікроекономіки економічного факультету відповідно до плану наукових конференції МОН України та КНУ імені Тараса Шевченка.

Основними тематичними напрямами роботи круглого столу стали економіко-теоретичні проблеми: ідейно-ціннісні та філософсько-методологічні виміри праць А. Сміта і Дж. М. Кейнса: ретроспектива, сучасність, перспектива; Кейнс vs Сміт: ідеологія економічного лібералізму від класики до некласики; дилема "ринок і держава": старі й нові смисли та оціночні підходи на гетерогенному тлі сучасної економічної науки; економічна наука та економічна реальність: від нормативної економічної теорії до економічної політики; економічний добробут націй крізь призму епох; А. Сміт і Дж. М. Кейнс як історики економічної науки: критичне узагальнення розвитку економічної думки; ортодоксальні та неортодоксальні інтерпретації смітіанства і кейнсіанства в світовій та вітчизняній економічній науці; ідейно-теоретичний спадок А. Сміта і Дж. М. Кейнса у викладанні фахових економічних дисциплін; евристичний потенціал класичного економічного спадку в сучасному науковому дискурсі.

Програма круглого столу включала роботу 5 дискусійних модулів. В обговоренні наукової проблематики Круглого столувзяло участь 56 науковців з провідних вузів та дослідних установ України,  у тому числі 31 доктор наук, 27 професорів, 17 кандидатів наук, аспіранти, наукова молодь.

 

Прес-центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024