Новини

 

У ВІКНУ обговорили питання гендерної рівності

30.09.2016

Голова Інформаційно-консультативного жіночого центру Олена Суслова прочитала лекцію у ВІКНУ в рамках реалізації проектів широкої просвітницької роботи з питань формування відкритого демократичного громадянського суспільства. Зустріч відбулася на запрошення командування Військового інституту.

У ході спілкування було піднято багато нагальних проблем, що стоять перед Збройними Силами України: реалізація національного плану дій з виконання Резолюції Ради безпеки ООН 1325, документування та розслідування сексуального насильства в умовах конфлікту, розробка навчальних планів із врахуванням принципу рівності жінок і чоловіків тощо. Олена Іванівна не оминула увагою труднощі, що виникають у жінок-військовослужбовців, які виконують бойові та службові завдання у районі проведення АТО, вступають на військову службу за контрактом, або виконують інші специфічні завдання, не притаманні для чоловічої статі.

 Сильна країна не боїться говорити про свої проблеми; коли вони є, то їх потрібно вирішувати,  зазначила представник громадської організації.

На завершення заходу заступник начальника Військового інституту по роботі з особовим складом полковник Віктор Уліч подякував Олені Суворовій за змістовну лекцію та від імені особового складу вручив Грамоту за стійку громадянську позицію, вагому просвітницьку діяльність серед військовослужбовців Збройних Сил України.

Зазначимо, що Військовий інститут став першим навчальним закладом у Збройних Силах України, де будуть реалізовані навчальні програми, що відповідатимуть всім вимогам Резолюції Ради безпеки ООН 1325.

Центр комунікацій

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024