Новини

 

Посол Турецької Республіки відвідав університет

27.09.2016

27 вересня  ректор Київського університету імені Тараса Шевченка Леонід Губерський прийняв Надзвичайного і Повноважного Посла Турецької Республіки в Україні Йонета Джана Тезеля.

В ході дружньої розмови ректор висловив задоволення станом співробітництва з турецькими вищими навчальними закладами, з якими діють чинні Угоди. Він також  схвально охарактеризував турецьких студентів, які навчаються в університеті. Сьогодні в КНУ навчається 17 осіб.  На доуніверситетську підготовку видано запрошення ще 20-ом. « В цей непростий для Туреччини час ми робимо все, щоб їм навчалося і жилося у нас спокійно», - наголосив ректор.

Пан Йонет Джан Тезель також висловив задоволення від тісної співпраці й контактів з кафедрою тюркології КНУ, що приносять гарні результати.  Пан Посол поділився інформацією про події в Туреччині, пов’язані з спробою державного перевороту в країні,  їх причини і шляхи подолання. Він наголосив, що Туреччина цінує позицію України і особисто Президента Петра Порошенка у цьому питанні.

Йонет Джан Тезель також запевнив ректора Леоніда Губерського у тому, що співпраця між державними університетами України і Туреччини, зокрема з КНУ не просто триватиме, а буде суттєво розширюватися.

На зустрічі були присутні заступник Голови Місії, радник Посла РТ Озгюн Талу,  проректор з науково-педагогічної роботи (міжнародні зв’язки) Петро Бех, начальник відділу міжнародного співробітництва КНУ Андрій Кравченко.  

Прес-центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024