Новини

 

Відкрита лекція професора Грігоріса Заротіадіса

26.09.2016

20 вересня 2016 року студенти та викладачі економічного факультету КНУ відвідали лекцію проф. Грігоріса Заротіадіса (Школа Економіки, Арістотельський університет м. Салоніки (Греція) на тему: «Історичний досвід соціально-економічного співробітництва у країнах Східної Європи і Чорноморського регіону в якості основи для проведення прогресивної, європейської інтеграції».

Лекція викликала жвавий інтерес аудиторії та цікаву дискусію, особливо зважаючи на те, що проф. Заротіадіс є віце-президентом Асоціації економічних університетів Південної та Східної Європи і Чорноморського регіону. Лекція відбулася в рамках офіційного візиту проф. Грігоріса Заротіадіса на економічний факультет Київського національного університету імені Тараса Шевченка для читання лекцій та налагодження співробітництва в рамках Двосторонньої угоди між нашим університетом та  Арістотельським університет м. Салоніки.

Професор Грігоріс Заротіадіс вивчав соціальні та економічні науки в університеті імені Йоганна Кеплера (Лінц, Автрія) та Манчестерському університеті (Великобританія), де і захистив свою PhD роботу, є доцентом кафедри економіки, факультету економіки і політичних наук, в Університеті Аристотеля. Його численні дослідження та публікації стосуються міжнародних економічних відносин, економічного зростання та розвитку. Грігоріс Заротіадіс є не лише віце-президентом ASECU (Асоціація економічних університетів Південної та Східної Європи і Чорноморського регіону), а також віце-президентом Інституту соціальних досліджень “Dimitris Mpatsis”.

В рамках візиту 20-21 вересня були проведені семінари-зустрічі з викладачами та науковими співробітниками факультету, з якими обговорювалися такі питання:

- Міжрегіональне соціально-економічне співробітництво в країнах Південно-Східної та Східної Європи;

- Екологічно чисті продукти: визначення та методи оцінки;

- Організація тематичної літньої школи;

- Співпраця з питань освіти, особливо в рамках докторських, магістерських програм та аспірантів, а також в рамках вузькоспеціалізованих і / або багатопрофільних літніх шкіл.

- Наукове співробітництво: або у створенні двосторонніх проектів і зв'язків між колегами і дослідницькими підрозділами наших установ, або через мережу прикладних економічних досліджень ASECU.

- Дискусія про вхід нашого університету в ASECU.

Відбулася зустріч Грігоріса Заротіадіса з  головою Відділу академічної мобільності КНУ Оксаною Данильченко. Також, проведено робочу нараду з розгляду питання входження університету до ASECU з проректором з науково-педагогічної роботи (міжнародні зв'язки) Петром Бехом

Організаційний комітет:

д.е.н., проф. Черняк О.І.,

к.е.н., доц. Харламова Г.О.,

кафедра економічної кібернетики

 

за підтримки декана економічного факультету,

член-кореспондента НАН України,

д.е.н., проф. В.Д. Базилевича

 Прес-центр

 

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024